Alanya Dikkat: Yanacağız

 Alanya Haber giriş: 11 Temmuz 2023, Salı 10:57., Güncelleme:
Alanya Dikkat: Yanacağız
Abone ol

Türkiye Afrika üzerinden gelmesi beklenen yoğun bir sıcak hava dalgası etkisi altında kalacak. Alanya’da hafta sonu sıcaklıkların 40 dereceyi aşması beklenirken ülke geneli için uzmanlar peş peşe uyarılar yapıyor. Öte yandan aşırı sıcaklar nedeniyle Alanya Belediyesi ve Alanya Orman İşletme Şefliği açık alanlarda(Orman, mesire alanları, kırsal alanlar) ateş ve mangal yakılmasını 'yangın tehlikesi' gerekçesiyle yasaklamıştı

Geçtiğimiz 3 Temmuz tarihinde dünya tarihinin süper El Nino etkisiyle en sıcak gününü yaşandı.

Meteoroloji uzmanları sıcak havaların devam edeceğini belirtirken bu yılın insanlığın yaşadığı en sıcak sene olabileceği açıklandı. 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkmasının beklendiğini belirterek, sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu..

ALANYA'YA GÖLGEDE BİLE YANACAK

Süper El Nino sıcakları Alanya’da da etkisini gösterecek. Özellikle haftanın ikinci yarısında hava sıcaklığının 40 dereceyi aşarak rekor kırması öngörülüyor. Yaz aylarını nemle birlikte bunaltıcı şekilde sıcak geçiren Alanya’da El Nino etkisiyle gölgede bile sıcaklar yoğun şekilde etkisini gösterecek.

UZMANLAR DIŞARI ÇIKILMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR
Uzmanlara göre; Aşırı sıcaklıklar 2 koldan geliyor. Hem Afrika hem de Basra sıcakları yola çıktı. 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren sıcakları iyice hissedeceğiz. Pik günler ise cuma, cumartesi ve pazar gözüküyor. Cuma günü işyerlerinin uzaktan çalışma yapması tavsiye edilir..