Alanya depremin ikinci gününde de tek yürek oldu

 Alanya Haber giriş: 07 Şubat 2023, Salı 21:15., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya depremin ikinci gününde de tek yürek oldu
Abone ol

Alanya'da da tüm vatandaşlar el birliğiyle yardım seferberliği başlattı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordineli olarak Hacet Kavşağı ve Atatürk Anıtı önünde yardımları topladı ve deprem bölgelerine sevk etti. Toplama noktalarında gönüllü çalışan gençlerin özverili mücadelesi ise gözleri yaşarttı... Sosyal medyada görüntüleri paylaşan vatandaşlar: Teşekkürler koca yürekli gençlerimiz..

ALANYA DEPREMİN İKİNCİ GÜNÜNDE TEK YÜREK OLDU...

Çok sayıda vatandaş imkanları doğrultusunda aldıkları malzemelerle yardım noktalarına akın etti...

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve AFAD Koordinesinde 5 ayrı noktada toplanan yardımlar, bugün 22 TIR’a yüklenerek, kargo uçağıyla deprem bölgelerine dağıtılmak üzere Antalya Havalimanına gönderildi. Dün ise 12 TIR Alanya’dan yola çıkmıştı

Dün saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi.

ALANYA TEK YÜREK

Ülke genelinde olduğu gibi Alanya'da da tüm vatandaşlar el birliğiyle yardım seferberliği başlattı. Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Beledİyesi Koordineli olarak Hacet Kavşağı ve Atatürk Anıtı önünde vatandaşlardan gelen yardımları toplayarak deprem bölgelerine konvoylar halinde sevk ediyor.

Öte yandan yardım toplama noktalarında gönüllü olarak çalışan gençlerin vatandaşlardan gelen yardım malzemelerini özveriyle kamyonlara taşıdıkları görüldü. İşte o anlar;