Ekşi Sözlük'te, Skandal Cami Katliamı Paylaşımı Yapan Alanyalı Atilla A. Tutuklandı

 Alanya Haber giriş: 16 Mart 2019, Cumartesi 17:58., Güncelleme: 6 yıl önce
Ekşi Sözlük'te, Skandal Cami Katliamı Paylaşımı Yapan Alanyalı Atilla A. Tutuklandı
Abone ol

Dün Yeni Zelanda'da Al Nur Cami'de yaşanan katliam tüm dünyanın kanını dondurdu. Ekşi Sözlük'te yapılan bir paylaşım en az katliam kadar büyük tepki toplamıştı. O paylaşımının Alanya'dan yapıldığı tespit edildi, ve paylaşımı yapan Atilla A. isimli genç polis tarafından gözaltına alındı. Atilla A. Emniyette ki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yeni Zelanda'da Türklere ve Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen hain ve ırkçı saldırıyı öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

"KORKUNÇ MESAJ ALANYA'DAN PAYLAŞILMIŞ"

Yapılan teknik incelemenin ardından mesajın Alanya'dan paylaşıldığı tespit edildi. Bu gelişmenin üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı; Alanya'da yaşayan Atilla A. isimli genç hakkında gözaltı kararı verdi, camilere yönelik hain saldırıyı öven Atilla A. polis tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Alanya'dan korkunç Katliam Paylaşımı: Keşke Türkiye'ye de gelip camileri temizlese
Alanya'dan korkunç Katliam Paylaşımı: Keşke Türkiye'ye de gelip camileri temizlese

"KAN DONDURAN PAYLAŞIM" KEŞKE TÜRKİYE'YE GELİP CAMİLERİ TEMİZLESE..

Atilla A., "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek okuyanların akanını dondurdu. Paylaşım sosyal medyada infile yol açmış ve  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ekşi Sözlük yazarı Atilla A. hakkında soruşturma başlatmıştı..

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  Tutuklanan Atilla A. yeni adliye binasının otopark kısmından Terörle Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin aracına bindirilerek Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.     

EMNİYETTEN AÇIKLAMA       

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bazı ulusal basın yayın organları ve sosyal medyada "mukemmeligindayanilmazhafifligi" rumuzlu kullanıcının paylaşımıyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu bildirildi.       

Söz konusu kullanıcının, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Atilla .A. olduğu ve ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.       

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:       

"Türk Polis Teşkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden, toplum içinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleriyle paylaşımlarda bulunan şahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.     

Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."     

ATİLLA A.'NIN EKŞİ SÖZLÜK O HESABI KAPATILDI

Ekşi Sözlük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından terör saldırısını öven kullanıcısı Atilla A.'nın hesabının nefret söylemi sebebiyle kapattı.

Alanya'dan korkunç Katliam Paylaşımı: Keşke Türkiye'ye de gelip camileri temizlese
Ekşi Sözlük, nefret söylemi paylaşımına ilişkin bu açıklamayı yaptı

Atilla A.'nın Emniyetteki işlemleri devam ediyor..