Alanya'da yağmur: ALKÜ Hastanesi felç, Oba'da yollar su altında kaldı

 Alanya Haber giriş: 22 Kasım 2022, Salı 11:27., Güncelleme:
Alanya'da yağmur: ALKÜ Hastanesi felç, Oba'da yollar su altında kaldı
Abone ol

Sabaha karşı başlayan sağanak yağış Alanya'da hayatı felç etti. Alanya'da başta Oba, Cikcilli, Tosmur Mahalleleri olmak üzere birçok noktada su baskınları yaşandı. Bazı işyerleri ve evler su altında kaldı. Araçlar su içinde mahsur kaldı...  Yoğun yağışın  etkisi ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemin katını da su bastı. Hastanede su baskınının ardından çoğu elektronik cihazın kullanımın durdurulduğu öne sürüldü..

Alanya'da sabaha karşı başlayan sağanak yağışın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.

Oba Mahallesi'nde birçok noktada su baskınları yaşandı. Eczacılar Caddesi Maki Sokak'ta yolların tamamıyla su altında kaldığı görülürken araçlar mahsur kaldı.. Su baskını nedeniyle araçlarıyla ilerleyemeyen vatandaşların diz boyuna kadar ulaşan suyun içinde yüyüreyerek evlerine ulaşmaya çalıştıkları görüldü..  

Cikcilli'de ise birçok esnaf su baskınıyla ciddi şekilde zarar gördü. İşyerlerini su altında kalan çok sayıda esnaf kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

ALKÜ'DE ELEKTRONİK CİHAZLAR KULLANILAMIYOR.

 Yoğun yağışın  etkisi ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin zemin katını su bastı. Hastanede su baskınının ardından çoğu elektronik cihazın kullanımın durdurulduğu öne sürüldü..

Su baskını nedeniyle zemin katta bulunan tıbbı malzeme deposu, röntgen, MR, laboratuvarlarda ve asansörlerde hizmet verilemedi. Tahliye motorlarının işlevsiz kalmasından dolayı suyu boşaltmak için sabah saatlerinde itfaiye ve belediye ekipleri seferber oldu. Hastane zemin katında temizlik işlemlerinin devam ettiği ve tedbir amacıyla elektrik verilemediği için ilgili hizmetlerin beklemede olduğu öğrenildi.