Alanya'da yabancı uyruklu gizli kameralı sapık!

 Alanya Haber giriş: 07 Ocak 2024, Pazar 18:01., Güncelleme: 4 ay önce
Alanya'da yabancı uyruklu gizli kameralı sapık!
Abone ol

Alanya'da Galip Dere ve Kleopatra Plajında güneşlenen çok sayıda yerli ve yabancı tatilcilerin uygunsuz görüntülerini bir çanta içine gizlediği kamera ile izinsiz olarak kayda alan yabancı uyruklu şahıs, görüntüleri 'sunnyplace581' isimli sosyal medya hesabından paylaştı.

Yetkisiz kişilerce iradesi dışında çekilen görüntülerin sosyal medya mecralarında paylaşılması ise TCK'ya göre suç teşkil ediyor..

Son dönemlerde, kadın ve erkeklerin çıplak, mahrem veya uygunsuz fotoğrafları veya video görüntüleri, kendilerinin bilgisi veya izni olmaksızın sosyal medya platformlarında paylaşılıyor. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu, basit haliyle 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak suçun işlenirken ses veya görüntü kaydedilmesi durumunda, failin cezası 2 ila 6 yıl arasında hapis cezasına çıkabiliyor.. Hukukçulara göre Alanya'da çekilen görüntülerde ise yabancı uyruklu şahsın gizli kamera kaydı ile 'hukuka aykırı görüntü elde etmek', 'cinsel istismar', 'Müstehcenlik Suçu' suçları işleniyor. . 

İşte o görüntülerden biri;