Alanya'da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne tepki eylemi

 Alanya Haber giriş: 11 Haziran 2024, Salı 23:56., Güncelleme: 2 ay önce
Alanya'da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne tepki eylemi
Abone ol

AKP hükümeti tarafından ortaya atılan yeni müfredata tepkiler gelmeye devam ediyor. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bilimsel eğitimden uzak, hükümetin siyasal ideolojisini çocuklara empoze etme amacı taşıdığı iddiasıyla eleştiriliyor. Eğitim Sen Alanya Şubesi üyeleri 'İktidarın siyasal ideolojisi eğitim müfredatına yerleştirilmek isteniyor. Düşünmeyen, sorgulamayan, üretmeyen, itaatkâr ve sözde dindar nesiller yetiştirilmek isteniyor. Laik ve bilimsel eğitime bir meydan okuma olan bu dayatmaya karşı mücadelemiz devam edecek.' dedi.

Eğitim Sen Alanya Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adıyla duyurduğu yeni müfredata tepki göstererek geri çekilmesini talep etti. 

Açıklamada; Laiklik ve Bilim Karşıtı, Gerici ve Irkçı, Cemaat ve Tarikatların Etkisiyle Hazırlanan Yeni Müfredatı Reddediyoruz denildi.

Alanya'da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne tepki eylemi
Alanya'da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne tepki eylemi

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Müfredat değişikliği, eğitim alanında örgütlü sendikalar ve kamuoyundan uzak şekilde gerçekleştirildi. Hazırlık aşamasında bilim insanları, eğitim bilimciler ve eğitim sendikalarının görüşleri alınmadı. MEB, onaylanmış müfredat için sadece bir hafta değerlendirme süresi belirledi. Yeni müfredat, eğitimde dinselleşme kuşatmasının son aşamasıdır. MEB’in asıl hedefi, iktidarın siyasal ideolojisini eğitim müfredatına yerleştirmektir.Müfredat değişikliği ile düşünmeyen, sorgulamayan, itaatkâr nesiller yetiştirilmek isteniyor.
Eğitim müfredatı laik ve bilimsel olmalı, çokdillilik temeli alınmalıdır. Eğitim Sen, yeni müfredatı reddediyor ve bilime ve laik eğitime açıkça meydan okuyan bu değişikliklere karşı mücadeleye devam edeceğiz.