Alanya'da Türk Kiracılara 'Aidat Mobbingi'

 Alanya Haber giriş: 01 Ocak 2023, Pazar 23:40., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya'da Türk Kiracılara 'Aidat Mobbingi'
Abone ol

Alanya'nın Oba Mahallesi'nde çoğunlukla yabancıların ikamet ettiği bir site geçen yıl 850 TL olan aidata 2023 yılı için yüzde 240 civarında fahiş bir zam yaparak 2 bin TL yaptı. Apartman girişine asılan bildiriyi sosyal medya hesabından paylaşan site sakini 'Biz Türk'lere aidat mobbingi' uygulanıyor' diyerek duruma isyan etti.

Alanya'nın Oba Mahallesi Eski Gazipaşa Caddesi Yıldız Sokak'ta bulunan  3 bloklu bir sitenin yönetimi 2023 yılı aylık aidat tutarını 2 bin TL olarak belirledi. 2021 yılında 450 TL, 2022 yılında ise 850 TL olan aidatlara her yıl ortalama yüzde yüz oranlarında zam uygulanırken, 2023 yılı için yüzde 240 oranında fahiş bir artış yapıldı. 

İddiaya göre son bir yıl içinde 3 bloklu sitenin neredeyse büyük çoğunluğu yapancılar tarafından kiralandı ve site yönetimi yabancıların kontrolüne geçti. Site yönetimiyle ilgili tüm kararlar yabancılar tarafından alınmaya başladı ve söz sahibi durumuna geçen yabancı kiracılar iddiaya göre sitedeki Türk kiracılara aidat baskısı ve ayrımcılık  yaparak siteden ayrılmaları konusunda gizli bir mobbing uygulamaya başladı.

Bir site sakini 'Özellikle son bir yılda artan kiralar belimizi büküyordu.  2000, 3000 TL arasında kira ödeyemezken, bugün ödeyemediğimiz kira bedeli kadar aidat ödemek zorunda bırakılıyoruz. Sİtenin sadece havuzu, asansörü ve bekçisi var. Sıradan bir apartman yani. Geçim derdini geçtik, yaşam mücadelesi verir hale geldik. Sitemizde yabancı uyruklu çok sayıda kiracı var. Ancak garip bir şekilde uzun vadeli ikamet etmiyorlar. Birkaç ay oturan gidiyor, yerlerine başkaları geliyor. Sanırım kendi içlerinde birbirlerine kiraya veriyorlar. Site sanki yazlık bir otel gibi, elinde valiziyle dolaşan yabancılar girip çıkıyor. Ne huzurumuz ne de can güvenliğimiz kaldı.' diyerek yetkililerden yardım istedi.  

İşte bir site sakinin yaptığı o paylaşım;

Alanya'da Türk Kiracılara 'Aidat Mobbingi'
Alanya'da Türk Kiracılara 'Aidat Mobbingi'