Alanya'da sorun çok, vekil yok..

 Alanya Haber giriş: 25 Mayıs 2019, Cumartesi 14:39, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya'da sorun çok, vekil yok..
Abone ol

Başta Avsallar, Türkler, Konaklı bölgesinde halkın ve turistlerin hakkı olan plajlar işletmeler tarafından talan ediliyor. Bir akaryakıt firmasına ait LPG-Akaryakıt dolum tesisine tepki yağıyor. Denize akıtılan kanalizasyonlar yabancı basına kadar yansıyor.. Alanya il olmak istiyor.. İçme suyunda arsenik ve alüminyum iddiaları var!. Tarımsal gıdalarda pestisit tehdidi var. Hastanelerin acil servisleri aynı şikayetle(ateş, karın ağrısı, ishal, kusma) dolup taşıyor; nedeni içme suyu mu?.. Şehrin onca sorunu varken gözler başta Alanya milletvekili Sena Nur Çelik'i ve yetkilileri arıyor..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

ALANYA'NIN ÖNCELİK SORUNLARDINDAN; 

Alanya halkı yıllardır 'İl olmak için' bekliyor ve kamuoyunda büyük bir beklenti oluşmuş durumda, siyasetçilerin yıllardır verdiği sözler de ortada!..

"DOLUM TESİSİ ZARAR VERİYOR, İSTENMİYOR.."

Kestel, Demirtaş Yeşiöz sahil bandında Caretta-Caretta kaplumabalarının yumurtalarını bıraktıkları kumsallar bir akaryakıt firmasına ait dolum tesisinin tehlikesi altında. Bu dolum tesisi denize ve doğaya zarar veriyor ve Alanya halkı bu LPG ve Akarkakıt dolum tesisini istemiyor. Türkler, Avsallar, İncekum gibi Alanya'nın dünyaya açılan plajlarında sahil talanları ve kaçak yapılaşma var. Yabancı basına kadar yansıyan 'mavi bayraklı' denizlerimize akıtılan kanalizasyonlar turizmi baltalıyor... 

"TARIM VE PESTİSİT"

Antalya'da alınan her 100 örneğin biberde 72'sinde, çilekte 93'ünde, domateste 66'sında, erikte 63'ünde, elmada 85'inde, ıspanakta 50'sinde, kabakta 25'inde, mandalinada 26'sında, marulda 84'ünde, maydanozda 84'ünde, salatalıkta 76'sında, taze fasulyede 37'sinde olmaz üzere toplamda  yüzde 60'ında pestisit bulundu. Rusya özellikle Antalya-Alanya,Manavgat,Gazipaşa, Anamur, Mersin gibi önemli tarım kentleirnden ithal ettiği domates, çilek, portakal, mandalin gibi meyve-sebzeyi pestisit gerekçesiy iade ediyor. Peki soru; Rusya'ya temizlenip hassas bir şekilde gönderilmesine rağmen bu madde çıkabilir peki hiç önlem alınmayan Alanya vemavzu bahis bölgelerde durum nedir? Biz mi ne yiyoruz? Bu konuda neden kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılmaz..

İÇME SUYUMUZ NE DURUMDA?

 Antalya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Kocaeli ilinde çeşitli yerleşim bölgelerinden alınan içme sularında mevzuatta belirlenen sınır değerlerin üstünde tarımsal ilaçlama ve kimsayal ilaç kullanımından kaynaklı arsenik ve alüminyum tespit edilmişti.(ilgili haber) Bugün durum nedir, Yeni doğan bir bebeğin bile yararlanmak durumunda olduğu hayat kaynağı 'suyumuz' ne durumdadır?

Bebek, çocuk, kadın her yaştan vatandaş 'Karın ağrısı, ishal, yüksek ateş ve ishal' şikayetiyle acil servislere koşuyor. Bunun nedeni Alanya'nın içme suyu mudur, Oba'da arıtmadan çevreye yayılan kötü kokunun bu durumla bir ilgisi var mıdır..


AKP'Lİ VEKİL SENA NUR ÇELİK NERELERDE?

Kıyı şehri olan Alanya'da, 3 dönemdir Alanya'nın oyları ile seçilen Sena Nur Çelik'in ne zaman ilçe sorunlarına eğileceği ise merak konusu oldu. Sena Nur Çelik uzun zamandır Alanya'ya gelmiyor. Her seçim öncesi 'Alanyalı edalarıyla' cadde-cadde, sokak-sokak dolaşarak boy gösteren ve oy isteyen Çelik, Alanya kamuoyunda çözüm bekleyen sorunlarla iligli ne zaman 'tek bir' çalışma yapacak!. Alanya'nın bunca ciddi sorunlarına bir 'Nur' gerek, o da yok..