Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı

 Alanya Haber giriş: 28 Temmuz 2022, Perşembe 11:41., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı
Abone ol

Alanya'da yazın gelmesiyle birlikte özellikle gece saatlerinde sokak aralarında dolaşarak gürültüye neden olan araçlar ve motosikletler vatandaşın kabusu haline geldi. Gürültüye isyan eden çaresiz vatandaşların çözüm önerileri ise hem düşündürdü hem de güldürdü.

Araçlardaki fabrika çıkışlı müzik sistemlerini mevzuata aykırı hale getirip yasaları da hiçe sayarak daha güçlü sistemlerle donatarak, sokak aralarında büyük bir gürültüyle dolaşan şahıslar yurttaşları isyan ettiriyor. 

Özellikle gece saatlerinde meskun mahal aralarında yüksek sesle araçlarıyla dolaşan ve bu da yetmiyormuş gibi bir de yine aracın orijinali dışına çıkarak, egzozlarını mevzuata aykırı hale getirip (egzoz susturucularını çıkartarak) deyim yerindeyse geçtiği sokaklardaki binaları sarsarak gürültüye neden oluyor ve çevreye zarar veriyor. 

Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı
Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı

Sosyal medyada konuyla ilgili tepkileri dile getiren yurttaşlar yetkilileri görevlerini yapmaya davet edererek 'Bu tiper yüzünden geceleri uyuyamaz olduk, büyük bir gürültüyle yataktan zıplıyoruz... Yaz sezonlarında şehrin genel gürültüsü nedeniyle gece geç saatlere kadar zaten derin ve sağlıklı bir uykuya dalamıyorsunuz. Tam 'uyuyacağız' derken bir de bu olaylar yaşanıyor. Kalitesiz bir uykuyla sabahı ediyorsunuz. Şimdi işe gidin, gidebilirseniz! Bir de çocuklarımız var ki işin boyutu daha da acı hale geliyor. Bebekler uykularından irkilerek uyanıyor..' sözleriyle isyan ediyor. 

WHATSAPP İHBAR HATTI KURULABİLİR.

Yıllardır çözülemeyen 'müzik ve egzoz' gürültüsü sorununa 'Whatsapp ihbar hattı' ile çözüm bulunabilir önerisi geldi.  Sosyal medyada 'konu nasıl çözülebilir' soruna yanıt arayana vatandaşlar 'Alanya Belediyesi'nin Çözüm Masası hattı örnek alınabilir. Bu hatta görüntülü, sesli veya yazılı olarak ihbarda bulunabilriyorsunuz. Alanya Emniyet Müdürlüğü de benzere bir hizmeti başlatabilir. İnsanlar da gürültü yapan ve insanları rahatsız eden araçları görüntülü olarak plakalarıyla birlikte ihbar hattına bildirebilir ve gerekli cezai işlemler uygulanır.' önerisinde bulundu.

Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı
Alanya'da 'Müzik ve Egzoz Gürültüsü' İsyanı

Bazı vatandaşların ise 'araçların tepelerine kül tablası, çiçek saksısı, domates-patates-soğan vb..' atılmak gerek tavsiyeleri ise gülümsetti.