Alanya'da Korsan Rus Taksici skandalı

 Alanya Haber giriş: 05 Nisan 2023, Çarşamba 16:51., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya'da Korsan Rus Taksici skandalı
Abone ol

Alanya'nın Tosmur Mahallesi'nde Vatandaşlık verilen Rus uyruklu bir şahsın şehrin bazı noktalarına Rusça etiketler yerleştirerek Rus plakalı aracıyla korsan taksicilik yaptığı ortaya çıktı. Skandal olaya ilişkin Alanya Şoförler Odası bir açıklama yayınladı.

Tosmur'da Türk vatandaşlığı verilen bir Rusya vatandaşı, şehrideki taksi çağrı zilleri ve otobüs durakları bigi noktalara Rusça yazılan korsan taksi etiketleri yerleştirdi.

Etiketteki barkodu okutan kişiler korsan taksi uygulamasına yönlendiriliyor ve yine Rus plakalı bir araç nokytaya gelerek sözde taksicilik hizmeti veriyor. Durumu fark eden taksi şöförleri konuyu  Alanya Trafik Denetleme AMirliğşne bildirdi. Emniyet birimlerinin operasyonu sonucu gözaltına alınan korsan Rus taksici hakkında işlem başlatıldı.

Alanya'da Korsan Rus Taksici skandalı
Alanya'da Korsan Rus Taksici skandalı

Konuya ilişkin Alanya Şöferler Odası açıklama yaptı; Açıklamada 'İlçemize yerleşen Rus vatandaşı, Tosmur Mahallemizde otobüs duraklarına, taksi çağrı zillerinin olduğu bölgelere sticker yapıştırarak taksicilik yapma teşebbüsünde bulunmuştur. Tosmur Taksi'deki arkadaşlarımız ile birlikte anında müdahale ettik. Destekleri için Alanya Trafik Denetleme Amirimize ve ekiplerimize teşekkür ederiz.' denildi