Alanya'da Kira Krizi: 6 yaşındaki engelli çocuğuyla evsiz kaldı

 Alanya Haber giriş: 09 Haziran 2022, Perşembe 11:00, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya'da Kira Krizi: 6 yaşındaki engelli çocuğuyla evsiz kaldı
Abone ol

Alanya'daki kiralık daire krizinden acı haberler geliyor.. Bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş, kiralara yapılan fahiş zamların ardından kiralarını ödeyemediği gerekçesiyle ev sahipleri tarafından evlerinden çıkartılıyor. 6 yaşında engelli bir çocuğu olan Didem O. isimli kadın İki ay önce kirasını ödeyemediği evinden çıkartıldı. Yüksek kiralar yüzünden ev bulamayan çaresiz kadın sosyal medya hesabından isyan etti; Şu an durumum ciddi anlamda çok kötü.. Yaşam koşullarım katlanılabilir olmaktan çıktı. Hiç vicdanınız yok mu!

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Son aylarda artan mülk kiraları geçim sıkıntısıyla boğuşan vatandaşın evsiz kalmasına neden oluyor. Yabancıya mülk satışı ve kiraya verilmesi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki devam eden savaştan kaçanlar, Ortadoğu'dan Türkiye'ye gelen milyonlarca kaçak sığınmacı T.C. vatandaşlığı için mülk satın almak veya kiralamak için adeta 'saldırıyor'  Alanya'da çok sayıda fırsatçı mülk sahibi ise yüksek kazanç sağlamak amacıyla dairesini yabancıya kiraya verebilmek için vicdansızlık boyutunda kira zammı yaparak mevcut kiracılarını evlerinden çıkartıyor veya çıkartmaya çalışıyor. Bunun son örneği ise Alanya Tophane Mahallesi'nde yaşandı

Alanya'da Kira Krizi: 6 yaşındaki engelli çocuğuyla evsiz kaldı
Alanya'da Kira Krizi: 6 yaşındaki engelli çocuğuyla evsiz kaldı

'ENGELLİ ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM'

Tophane Mahallesi'nde iki aydır bir arkadaşının yanında mecburen ikamet ettiğini dile getiren Didem O. isimli çaresiz kadın, 'Oturduğum evimin kirası bütçeme uygundu, bir anda 4-5 katı zam yapıldı ve ödeyemez duruma geldim. Ev sahibi de beni evden çıkardı. 6 yaşındaki bakıma muhtaç çocuğumla ortada kaldım. Çocoğum bakıma muhtaç ve sorumluklarım var. İki aydır ev arıyorum. Artık vicdan sahibi birileri belki sesimi duyar.. Durum dayanılmaz hale geldi.' diyerek yaşanan kira krizine ve ekonomik şartlara isyan etti..

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın dün duyurduğu 'Kira Artışına Yüzde 25' uygulaması TBMM'den geçerek yasalaştı.. Ekonomistler ve emlak sektörü yetkilileri ise 'Yüzde 25 uygulamasının' kira artışlarına çare olmayacağını, tam aksine kiraları daha da yükselteceğine dikkat çekiyor..