Alanya'da İranlılar Atatürk Anıtı önünde Mahsa Emini’yi andı ve rejimi protesto etti

 Alanya Haber giriş: 19 Eylül 2022, Pazartesi 00:27., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da İranlılar Atatürk Anıtı önünde Mahsa Emini’yi  andı ve rejimi protesto etti
Abone ol

Alanya’da yaşayan İranlılar, İran’da dini kurallara uygun giyinmediği için ahlak polisi tarafından dövülmesi sonucu hayatını kaybeden Mahsa Emini’yi anmak için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Çok sayıda İranlının hedefinde İran rejimi ve ülkede kadınlara yönelik uygulanan baskıcı yönetim vardı.. Şeriatla yönetilen İranlıların Atatürk'e sığınmaları ise Türkiye'de sosyal medyada gündem oldu!..

İran'ın Başkent Tahran'da “baş örtüsüsünü düzgün takmadığı” gerekçesiyle gözaltına alınan ve gözaltı sürecinde darp edilerek işkenceye maruz kaldıktan sonra fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Emini, 3 gün sonra dün yaşamını yitirmişti..

İRANLILAR ATATÜRK HEYKELİ ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Bu Akşam saatlerinde yüzlerece İranlı Mahsa Emini'nin ölümünü protesto etti. Alanya'da Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi.

BİZİM ŞERİAT SEVDALILARI ATATÜRK'Ü BELKİ BİRAZ ANLAMIŞLARDIR!

İranlıların Atatürk'e sığınmaları ise başta Alanya olmak üzere ülke genelinde sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda vatandaşın: 'İçerideki bizim şeriat sevdalısı bazıları Atatürk'ün kim olduğunu ve kadınlara neler kazandırdığını şimdi belki biraz daha iyi anlayabilir..' yorumlarında bulundukları görüldü.

REİSİ'DEN SORUŞTURMA TALİMATI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, olayın soruşturulması talimatı verirken eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, hükümete seslenerek “İslam'ın ve devletin imajı daha fazla zedelenmemeli ve failler yargılanmalı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tepkiler büyürken ülkede protesto gösterileri de düzenleniyor