Alanya'da 'Çok İlginç Şeyler' Oluyor

 Alanya Haber giriş: 14 Ağustos 2023, Pazartesi 17:16., Güncelleme: 12 ay önce
Alanya'da 'Çok İlginç Şeyler' Oluyor
Abone ol

Alanya'da Rus ve Ukrayna plakalı araçlar trafik kurallarını hiçe sayıyor, terör estiriyor. Kaldırıma park ediyor, sinyal vermeden dönüş yapıyor, bazı yabancı plakalı araçlar kırmızı ışık ihlali bile yapıyor.. Kendilerini uyaran vatandaşlara kulak asmıyorlar ve zaman zaman bu nedenle sözlü tartışmalar yaşanıyor.  Cebindeki paraları biten Rus ve Ukraynalılar Türk vatandaşlarının yaptığı her işi 'korsan olarak' icra ediyor

Şehirde Rus ve Ukraynalı korsan taksici ve hatta .çekiciler dolaşmaya başladı. İhbar üzerine yabancı korsan taksiciler ve çekiciler hakkında emniyet güçlerince işlem yapılırken, emlak sektöründe illegal yöntemlerle kendi evlerine yine kendi vatandaşlarına kiraya veren yabancılar sektöre ciddi anlamda zarar vermeye başladı..  

Savaş'tan kaçıp Alanya'ya gelen bazı  Rus ve Ukraynalıların  korsan taksiciliğe başladığı tespit edildi. Alanya'da ise Ukrayna plakalı bir çekici, arıza yapan Ukrayna plakalı otomobili taşırken görüldü.

Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'
Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'

ÇOK İLGİNÇ ŞEYLER YAŞANIYOR!

Ülke gündemde büyük yankı uyandıran 'Ukrayna Plakalı Çekici' görüntüleri üzerine açıklama yapan Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya 'Rusya-Ukrayna savaşının ardından hızlı bir göç aldık. İlk etapta kiralar tavan yaptı. Bu insanlar belli bir nakitle Alanya ya geldiler. Paraları vardı ancak bu paralar bitince arayış içine girdiler. Evlerinde kuaför hizmeti veren, yemek yapıp satan, emlakçılık yapanlar var. Bizim sektörümüz ile ilgili de taksicilik faaliyeti yapıyorlar..'

Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'
Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'

Akkaya açıklamasında 'Akkaya, geçen günlerde çok ilginç bir şeyle karşılaştıklarını belirterek, “Alanya'da cadde üzerinde Ukrayna plakalı bir çekici, Ukrayna plakalı bir otomobili taşıyordu. Çekici çok ilginçti. Ukrayna plakalı bir çekiciyi, Ukrayna plakalı otomobili çekerken belirledik. Önce sigorta şirketinin göndermiş olabileceği düşünüldü, sonra yasak olduğu belirlendi ve araç bağlandı. Sonra bir daha piyasada gözükmedi. Bu konulara ilişkin esnek davranılmamasını talep ediyoruz..

Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'
Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'

"LEVEL ATLADILAR"

Yerleşik yabancıların kendi aralarında WhatsApp grupları oluşturarak taksi ve taşımacılık hizmeti sağladığını belirten Akkaya şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi Rus ve Ukraynalılar teknolojiyi iyi kullanıyorlar. Hatta bir level atladılar, taksi zillerinin altına, elektrik direklerine, otobüs duraklarına kare kod yapıştırmışlar. Sistemini de kurmuşlar, kare kodu okuttuğunuz zaman direkt Rus taksiciye yönlendiriliyorsunuz. Kaçak taksicilik hizmeti yapan bazı Rus ve Ukraynalıları yakalattık

"MİSAFİRLİK BİRAZ UZUN SÜRDÜ"

Türk misafirperverliğinden dolayı bu kişilerin bazı olayları suistimal ettiklerine dikkat çekene Akkaya, "Bizim devletimizi bu insanlara kucak açtı ancak misafirlik de belli bir noktaya kadar. Bu misafirlik uzun sürdü. Devletimizin ve kamunun bu tür olaylara müsamaha göstermemesi lazım. Özellikle Antalya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanlarında bu taşımacılığı yürütüyorlar. Sosyal medyada grupları var. Yasal anlamda ülkemizde mesleğini icra etmeye çalışan taksici esnafımızın hakkını gasp ediyor. Yakalananlar karakolluk oldu, vizesi dolanların araçları bağlandı" diye konuştu.

"UKRAYNA PLAKALI ÇEKİCİ BİLE VAR"

Alanya'da yerli vatandaşların icra ettiği birçok meslek dalının Ruslar ve Ukraynalılar tarafından yapıldıgını söyledi..

Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'
Alanya'da 'İlginç Şeyler Oluyor'

ANTALYA ESNAF ODASI BAŞKANI: KENDİ ÇEKİCİLERİ BİLE VAR!..

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yerleşik Rus ve Ukraynalıların kendi aralarında taksicilik yapmaya başladıklarını belirterek, “Alanya'daki oda başkanımız bunların kendi transferlerini kendilerinin yaptığını, kendi plakalarıyla cirit attıklarını aktardı. Bizde resimleri de var. Şu an taksicilik de, emlakçılık da yapıyorlar. Kendi aralarında WhatsApp grupları var, bu gruplardan alışverişi, ev kiralamalarını kendileri yapıyor. Türk vatandaşlarına iş bırakmıyorlar. Emlakçılar odası başkanımız, bu konuda Vergi Dairesi Başkanlığı ile ciddi bir çalışma yapıyor. Hatta bunlara yönelik baskın ve denetimler de yapılıyor ama kanunların verdiği yetkilere göre uygulanan cezalar çok caydırıcı olmuyor. O yüzden işlerine devam ediyorlar. Bu tür nedenlerle esnafımız mağdur oluyor" dedi.