Alanya'da gezilecek önemli yerler

 Alanya Haber giriş: 21 Temmuz 2022, Perşembe 13:56., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da gezilecek önemli yerler
Abone ol

'Anlatılmaz, yaşanır' Alanya'nın doğal bir cennet olduğunu ancak bu sözle ifade etmek mümkün. Son yıllarda dışarıdan aldığı göç ve buna bağlı olarak betonlaşma ve trafik yoğunluğu bu cennet şehir için küçük bir sorun olsa da, bardağın dolu tarafını görmek daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.. Alanya'ya ilk kez geliyorsanız veya gelmeyi planlıyorsanız 'şimdiye kadar neden buraya gelmedim ki!' diyeceğinizi duyar gibiyiz.. İşte kısa kısa, ama dolu dolu Alanya;

HABER/YORUM - Ali Adaçay / Geçmişte Alanya'ya kısa süre için tatile gelen binlerce yerli ve yabancı turistin kente yerleşerek artık bu şehrin bir sakini haline geldiklerine dikkat çekmek istiyorum..

Yaz mevsiminde - Alanya'da genel olarak 12 ay yaz mevsimi yaşanıyor denilebilir- nem oranının yüksekliği sizi bunaltsa da sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde kendinizi mucizevii kumları olan, Mavi Bayraklı plajlara sahip denize atabilirsiniz. Denizde yüzerken geçiş üstünlüğünün Caretta-carettalarda olduğunu bilmenizi isteriz! 

Alanya'da gezilecek önemli yerler
Alanya'da gezilecek önemli yerler

Hayır 'Alev Alev yanıyorum, deniz yetmez..' diyorsanız yüzünüzü Kuzey'e doğru dönüp merkezden sadece birkaç Km ötede kendinizi buz gibi Dim Çayı'nın sularına da bırakabilirsiniz.. Suda kalma sürenizin soğukluğu nedeniyle birkaç dakikayla sınırlı kalacağından emin olabilirsiniz. 

Alanya Kalesi içinde gezerken sanki yüzyıllar öncesine geri dönmüş gibi hissedeceksiniz. Kale içi, her köşe başı kılıç, kalkan ve miğferiyle nöbet tutan Alâeddin Keykubad'ın askerleri tarafından 'Kafa Kağıdı' sorgusu yapılacakmış hissi uyandırcaktır. Patikamsı yollarında adımlarınızı atarken arkanızdan bir atlı birlik gelecekmiş gibi kontrol etmelisiniz; Hayal gücünüzü destekleyecek daha nice tarihi yerleri yerleri vardır Kale'nin.. 

Alanya'da gezilecek önemli yerler
Alanya'da gezilecek önemli yerler

Tunç Çağı'na dayanan Hititler, Roma ve Bizans dönemleri, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri.. Binlerce yıl hüküm süren devletlerin etkileri Alanya toprakları üzerinde de açıkça görülmektedir. Alanya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen tüm eserler ve tarihi kalıntılar sizleri bu saydığımız dönemlere kısa bir yolculuğa çıkarmaya yetecektir... Alanya Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin neredeyse tamamının bölgemizden (Alanya, Gazipaşa,Side, Korkuteli) bulunduğunu, çıkarıldığını veya yakalandığını! belirtmeden geçmeyelim...

Alanya'da gezilecek önemli yerler
Alanya'da gezilecek önemli yerler

Sizler için derlediğimiz Alanya'nın bu muhteşem fotoğraflarına bakarken, mutlaka görmeniz ve ziyaret etmeniz gereken önemli yerleri de buraya bıraktığımızı unutmayın.

ALANYA'DA GEZİLECEK YERLERİN LİSTESİ;

- Alanya Kalesi
- Seyir Terası
- Alanya Arkeoloji Müzesi
- Atatürk Evi ve Müzesi
- Kleopatra Plajı
- Portakal Plajı
- İncekum Plajı
- Damlataş Plajı
- Damlataş Mağarası
- Alanya Dim Çayı
- Fosforlu Mağara
- Alanya Bahçeleri
- Alanya Teleferik
- Tavşandamı Parkı
- İskele Caddesi-Barlar Sokağı
- Alanya Kedi Evi
- Dim Mağarası
- Syedra Antik Kenti
- Sapadere Kanyonu
- Kızılkule - Tersane
- Yat Limanı

 

Alanya'da gezilecek önemli yerler
Alanya'da gezilecek önemli yerler

ALANYA HAKKINDA ÖNE ÇIKAN KISA BİLGİLER;
Akdeniz kıyısında uzanan ve her yıl yerli-yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği Alanya, Türkiye’nin en renkli, maceralı ve aynı zamanda huzurlu tatil yerlerinden biridir.

- Antalya merkezin yaklaşık 140 km doğusundadır.
- Küçük bir yarımada üzerine kurulmuştur.
- Tam bir medeniyetler beşiğidir; tarihi milattan önce 20. yüzyıla uzanır.
- Coğrafi açıdan çok etkileyici, mucizevi oluşumlara sahiptir.
- Alanya gezilecek yerler listesindeki birçok nokta çeşitli doğa sporları için ideal koşullar sunar.
- Belirli dönemlerde birçok ünlü festival, aktivite ve organizasyona ev sahipliği yapar.
- Tarihi ve kültürel açıdan canlıdır; - Alanya çok sayıda antik kenti de barındırır. #alanya #alanyahakkında #alanyabilgi #alanyatatil #antalya #alanyagazetesi