Alanya'da Eşyalı Kiralık Ev oyunu

 Alanya Haber giriş: 10 Ekim 2022, Pazartesi 11:36., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da Eşyalı Kiralık Ev oyunu
Abone ol

Alanya'da sadece 1 yıl önce 500 ile 1.500 TL aralığında olan evlerin kira bedelleri bugün en az 10 bin TL'den başlayarak 50 bin TL bandına kadar yükseldi. Fahiş artışlara getirilen yüzde 25 yasal sınır, beklenenin aksine soruna çözüm olmazken artışlara da neden oldu.. Başta Rus ve Ukraynalı olmak üzere yabancı akınıyla gözlerini para hırsı bürüyen bazı ev sahiplerinin yüzde 500'lük artış istediği aktarılırken, bazılarının evleri eşyalı vererek piyasayı daha yükselttiği belirtildi.

Alanya bölgesine devam eden yabancı akını ve ekonomide yaşanan sorunlardan dolayı fahiş zamların önüne bir türlü geçilemiyor.

Fahiş kira artışları ve fırsatçı emlakçıların da araya girmesiyle Türk vatandaşları için Alanya'da mülk kiralamak hayal oldu ve yanına yaklaşılmaz bir hal aldı.

Resmi kurumlarda görevli çok sayıda devlet memuru ve bürokrat kiralar nedeniyle kenti terk ediyor. Sağlıkçılar da bu sorundan nasibini alırken bölgedeki hastanelerde sağlıkçı personel sorunu yaşanmaya başladı. Ekonomik nedenlerden dolayı geçim sıkıntısına düşen çok sayıda esnaf kepenk indirerek kirada oturdukları evlerini boşaltıp Alanya'dan farklı bir şehire taşınmak zorunda kalıyor.

YABANCILAR KİRA ÖDÜYOR AMA!

Alanya'daki fırsatçı mülk sahipleri evlerini yüksek kiralarla yapancılara kiraya verebiliyor ancak bir süre sonra kira tahsilatında sorunlar yaşıyor.. Bazı yabancılar fahiş bir ücretle ev kiraladığını fark ediyor ve bu nedenle kendisinden bir aylık için alınan kira bedeliyle 6 ay ila 1 yıl evde ikamet edeceğini beyan ediyor. Bazı yabancılar ise kiraladıkları evi başka yabancılara kiraya vererek ortadan kayboluyor. Özellikle Rusya'ya yönelik devam eden ekonomik yaptırımlar nedeniyle çok sayıda Rus vatandaşı  düzenli kira ödeme yapamıyor.  Ev sahipleri ve yabancı kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklı davalar gün geçtikçe artıyor.

'Eşyalı kiralık ev' oyunu
Geçtiğimiz sene Alanya genelinde 1+1' dairelerin kiralık bedeli  1000 -2,500 TL arasındayken bugün (10.10.2022) fiyatlar en aaz 10 bin TL olmak üzere 50 bin TL'ye kadar çıkıyor.  Daireler eşyalı olarak kiraya verilince fiyatlar 10- 50 bin TL arasında değişiyor. Daireler eşyalı olarak kiraya verilince piyasa yükseltiliyor.

Bir vatandaş eşinin ev sahibi olduğunu belirterek yabancıların hiç zorlanmadan dolar üzerinden kirayı verdiklerini aktardı.