Alanya'da çöpten rızk arayan vatandaşların görüntüleri yürek burktu

 Alanya Haber giriş: 06 Ağustos 2022, Cumartesi 17:14, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya'da çöpten rızk arayan vatandaşların görüntüleri yürek burktu
Abone ol

Türkiye genelindeki ekonomik sıkıntıdan en son etkilenen bölgelerden olan Alanya'mız da açlık ve sefalet gözle görülür hale geldi. Mahmutlar mahallesinde iki farklı sokakta kaydedilen görüntülerde, sağlık açısından ölümcül sonuçlar doğurabilen, doktorların 'bu saatlerde sokağa çıkmayın' uyarılarına rağmen öğlen güneşine aldırış etmeyen 60 yaş üzeri biri kadın iki vatandaşın, geçimini sağlayabilmek için çöpleri karıştırdığı görülüyor.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Geçim sıkıntısı nedeniyle birçok vatandaş zor durumda alıyor. Geliri büyük oranda turizme bağlı olan Alanya ise ülke ekonomisinden olumlu veya olumsuz en son etkilenen şehirler arasında yer alıyor. Dolar, Euro, Tarım, Üretim, Benzin mazot, Suriyeliler derken 'ekmek' artık çöpten aranır hale geldi!...

Geçtiğimiz aylarda Hacet Mahallesi'nde kurulan Cuma Pazarı'nın bitiminde çöplerden ve tezgah arkalarından çürümüş veya satılmayan, çürümeye yüz tutmuş ürünleri toplayan vatandaşların görüntüleri Alanya gündeminde önemli bir yer bulmuştu.

Son görüntüler ise Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi'den geldi. İki farklı sokakta doktorların özellikle 'dışarı çıkılmasının hayati derecede riskli' uyarıları yaptığı öğlen saatlerinde 60 yaş üzeri oldukları tahmin edilen biri kadın iki vatandaşın görüntüleri kayda geçti.

Geçimlerini sağlamak için hayatlarını hiçe sayan ve çöplerden rıskını arayan vatandaşları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Mahmutlar Post Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut İlhan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

'Çocuğum dondurma ister diye sokak yürüyüşü yapamıyorum' diyen babalar, ve Alanya'nın bazı ağaları bu görüntülere ne diyorsunuz! isyanıyla görüntüleri sosyal medya hesbından paylaşan İlhan'ın o paylaşımı;  Çöpten Rızk çıkarıyorlar… Mahmutlar'da iki ayrı sokakta 5 dakika ara ile kamerama takılan görüntüler için ne diyor acaba ağa babalar.

- Yoksa Alanya'da 'eğlence yerleri tıka basa mı' diyecekler yine?

- Alanya şu anda bir milyon nüfus bulunuyor, eğlence yerlerine veya kafelere giden toptan 50 bin olduğunu varsayalım 950 bin kişi nasıl yaşıyor.

- 'Çocuğum dondurma ister diye akşam caddede yürüyüş yapamıyorum' diyen babayı ne zaman duyacaksınız...

Jacks Place H. Y., sadece kendinizi düşünmeyin; 40 derece kızıl sıcakta kazma sallayan çöpten ekmek toplayan kişileri düşünüyormuşsunuz..

Ali K., tomar tomar döviz bozanların yanında 5 Euro alayım belki para kazanırım bilmem kaç sent diyenleri görüyorsun değil mi Şahin Mustafa Ç., Kasap dükkanına Türk müşteri gelemiyor et çok pahalı yabancılar olmasa dükkanı kapatırız diyen Ali Ş. Kasap Ali Ş. size de selam olsun.