Alanya’da belediye çalışanlarına mobbing ve ‘istifa et’ baskısı iddiaları

 Alanya Haber giriş: 18 Mayıs 2019, Cumartesi 17:26, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya’da belediye çalışanlarına mobbing ve ‘istifa et’ baskısı iddiaları
Abone ol

Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel’in Alanya’da yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın seçim çalışmalarına katılmayan, Millet İttifakı'nı destekleyen belediye personeline mobbing uyguladığı, sürgün ve istifaya zorladığı iddiaaları Alanya ve Türkiye gündemine bomba gibi düştü.. CHP İlçe Başkanı Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın skandal iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'in, Cumhur İttifakı'nın seçim çalışmalarına katılmayan ve millet ittifakına destek veren personele istifa baskısı yaptığı iddia edildi.

CHP İLÇE BAŞKANI KARADAĞ: TASVİP ETMİYORUZ

Alanya’da belediye çalışanlarına mobbing ve ‘istifa et’ baskısı iddiası
CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ: Tasvip etmiyoruz..

Alanya Belediyesi'nden kendilerine şikayetler geldiğini belirten CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da “Biz daha önce Millet İttifakına çalıştık, bu yüzden bizden istifamız istendi diye şikayetler almaktayız. İnsanların şu ya da bu şekilde siyasi bir partiyi desteklemiş olabilir. Böyle bir durumun işten atılma sebebi olmaması gerekir. Böyle bir şeyi tasvip etmiyoruz” değerlendirmesi yaptı.

İYİ PART İLÇE BAŞKANI APAYDIN: MOBİNG VE İSTİFA BASKISI VAR

İstifa etmeyen personelin başka pozisyonlarda görevlendirildiğini öne süren İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “Seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nın saha çalışmaları belediye personeline yaptırıldı. Yani araç kullanmaktan, afiş asmaya, broşür dağıtmaya kadar bir partinin yapacağı her türlü işte belediye personeli görevlendirildi” dedi.

Alanya’da belediye çalışanlarına mobbing ve ‘istifa et’ baskısı iddiası
İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel apaydın: Kara Liste Hazırlamışlar..

Cumhur İttifakı'na çalışmayan personelin ise seçim sonrasında cezalandırıldığını bildiren Apaydın, “Bir liste oluşturmuşlar, bu listede yer alan personele istifa baskısı yapılıyor. İstifa etmeyen personele ise bir alt pozisyonda görev veriliyor. Yani şef konumunda olan bir personeli çöp arabasının arkasında görevlendiriyor. Başkan Alanya'ya hizmet işini yapsın, çalışanların ekmeği ile oynamasın” diye konuştu.

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in seçim sürecinde Millet İttifakı’na destek ve oy veren belediye personeli başta olmak üzere şehirdeki ticaret erbaplarına ve muhalif yönde oy kullandığı tespit edilen seçmene mobbing uyguladığı iddiasında bulundu..

KARA LİSTE İDDİASI

Öte yandan Başkan Yücel’in 'kara liste' hazırladığı ve bu liste üzerinden istifa baskısı ve mobbing uygaladığı da siyasi kulislerde konuşulan iddialar arasında.