Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine saldırı olayında flaş gelişme

 Alanya Haber giriş: 27 Mart 2021, Cumartesi 21:21., Güncelleme: 3 yıl önce
Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine saldırı olayında flaş  gelişme
Abone ol

Son dakika.. Alanya'da kendini bilmez bazı hadsizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün görselinin de bulunduğu Andımız afişini tahrip etti. CHP’li Gürkan Yılmaz geçtiğimiz hafta Andımız kararına tepki olarak 18 bilboarda Atatürk posteri ve Andımız yazılı görseller astırmıştı. Dün öğle saatlerinde Nebahat Şifa İmam Hatip Lisesi önündeki Atatürk ve Andımız afişi saldırıya uğradı. Çirkin saldırıya Alanya kamuoyundan tepki yağdı.. Tepkiler üzerine harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuya ilişkin açıklama yaparak 'Kamera kayıtlarına göre saldırı yok, rüzgar nedeniyle yırtıldı..' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ çirkin saldırya tepki  gösterdi. " Ulusal kimliğimize, ulusal birliğimize ve cumhuriyetimizin kurucusu  ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bir saldırıdır. Bu çirkin eylemi kim yaparsa yapsın hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. "  diyen Karadağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı
Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı

Okullarda 'Andımız'ın okunmasını sonlandıran karara tepki göstermek amacıyla arkadaşlarımız, gençlerimiz posterleri bilboardlara asmış bulunmaktadır. Billboardlardaki Atatürk posterine menfur bir saldırı olmuştur.

Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı
Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı

Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı her kim yaptıysa bizim nezdimizde ve halkımızın nezdinde Cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı, laiklik düşmanı olarak addedilecektir. Yüzyıllar geçse de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk her zaman gönlümüz de yaşayacaktır. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı
Alanya'da Atatürk ve Andımız Afişine Çirkin saldırı

 

ALANYA EMNİYE MÜDÜRLÜĞÜ: RÜZGAR NEDENİYLE YIRTILDI

Alanya Emniyet Müdürlüğü'nden afişin tahrip edilmesiyle ilgili ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cikcilli Mahallesi, 111 Sokak üzeri, Nebahat Şifa İmam Hatip Lisesi önünde bulunan billborda 21 Mart 2021 günü CHP’li bir vatandaş tarafından Atatürk posteri  asıldığı, 27 Mart 2021 günü ise bu pankartın yırtıldığı ihbarı üzerine, okulun çevresinde  yapılan araştırmada olayı gören, bilen kimseye rastlanılmamış, okulun karşısında bulunan Shell benzin istasyonunun kamera kayıtlarına incelendiğinde, posterin olduğu yerin göründüğü, 26 Mart günü sabah saat 07.45 sıralarında rüzgarın etkisiyle  kimsenin müdahalesi olmadan posterin yırtıldığı ve yolun karşısına doğru uçtuğu görülmüştür."