Alanya'da artık trafik yok adeta bir trafik kâbusu var!

 Alanya Haber giriş: 15 Ocak 2023, Pazar 22:22., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya'da artık trafik yok adeta bir trafik kâbusu var!
Abone ol

Alanya merkezdeki neredeyse tüm yollar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere tamamen araç trafiğiyle tıkanıyor. Vatandaşlar kaldırımlarda park eden araçlar yüzünden adım atamaz hale geldi. Bu nedenle çoğu güzergâhta yaya yolu ve araç yolu birbirine girmiş durumda.. Trafikte mahsur kalan vatandaşlar 'Alanya'nın acil bir ulaşım planına ihtiyacı var..' diyerek yetkilileri göreve çağırdı..

VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR; KIŞIN BİLE BÖYLE OLAN TRAFİK, YAZ SEZONUNDA NE OLACAK?

Buna bağlı olarak ölümlü kazalarda sık sık yaşanmaya başladı. Araçlar 3-5 dakikalık Kestel-Damlataş arası bir mesafeyi 1 saatte ancak tamamlayabiliyor. Kentin trafiğini rahatlatması için yapılan Çevre Yolu ise şehir merkezi kadar yoğun bir trafik yoğunluğuyla karşı karşıya kalıyor, yollar tıkanıyor, ışıklarda ise uzun araç kuyrukları oluşuyor. Çok sayıda kazların yanı sıra sinir harbi içindeki sürücüler arasında yer yer fiziki temasa varan kavgalar yaşanıyor.

Özellikle okul saatleri ve mesai bitiminde ise Alanya trafiği yerini kabusa bırakıyor...

Yaz sezonuyla birlikte ikiye katlanması beklenen trafik sorunu için vatandaşlar, şehrin yöneticileri, muhalefet partileri dahil tüm siyasi partiler ve ilgili bakanlıkların yetkilerinden bir araya gelerek acil bir çözüm üretmeleri bekliyor..