Alanya'da 5 ton hamsi ve helva ücretsiz dağıtılacak

 Alanya Haber giriş: 25 Kasım 2023, Cumartesi 22:56., Güncelleme: 9 ay önce
Alanya'da 5 ton hamsi ve helva ücretsiz dağıtılacak
Abone ol

Alanya Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği Hamsi Festivali, kötü hava koşulları nedeniyle 27-28 Kasım (Pazartesi ve Salı) tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, Alanya İskele Meydanı Şelale konser alanında saat 11.00 ile 19.00 arasında düzenlenecek.

Festivalde, 5 ton hamsi ve helva ikramının yanı sıra, yöresel gıda ürünlerinin satışı, yöresel el örgüsü ve diğer yöresel ürünlerin sergileneceği stantlar ile gün boyu kemençe ve Tulum dinletileri de olacak.

Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammed Köse, festivale tüm vatandaşları davet etti. Köse, “Alanya’da geleneksel olarak düzenlediğimiz Hamsi Festivalimizi, bu yıl kötü hava koşulları nedeniyle 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Festivalimizde, Karadeniz kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla, 5 ton hamsi ve helva ikramında bulunacağız. Ayrıca, yöresel gıda ürünlerinin satışı, yöresel el örgüsü ve diğer yöresel ürünlerin sergileneceği stantlar ile gün boyu kemençe ve Tulum dinletileri olacak. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.

Alanya'da 5 ton hamsi ve helva ücretsiz dağıtılacak
Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammed Köse