Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak

 Alanya Haber giriş: 11 Mayıs 2022, Çarşamba 16:45., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak
Abone ol

Evlerinin Önü Boyalı Direk türküsüyle tanınan, AKP'ye yakınlığı ve cumhuriyet karşıtı söylemleriyle bilinen Yavuz Bingöl ile olan evliliğiyle gündemi bir süre meşgul eden şarkıcı Öykü Gürman 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir konser verecek. Geleneksel olarak her yıl çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği Fener Alayı ise 20:30’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hediye ettiği bu anlamlı günde Alanya Belediyesi fener alayı ve sevilen sanatçı Öykü Gürman ile Alanya halkını buluşturacak.

Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak
Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak

19 Mayıs Perşembe günü etkinlikler 20:30’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak. 21:00’de Fener Alayı ile Alanya İskelesi’nde muhteşem bir kortej yapılacak. 22:00’de ise Belediye Sarayı arkasındaki alanda sevilen sanatçı Öykü Gürman en güzel şarkılarını Alanya halkı için söyleyecek.

BAŞKAN YÜCEL’DEN DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı dolu dolu yaşayacaklarını belirterek, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na güzel bir program hazırladık. Fener Alayı yürüyüşü ve Öykü Gürman Konseri ile gençlerimize unutulmaz bir gün yaşatacağız. Tüm Alanya halkını etkinliklerimize davet ediyorum.” dedi.

Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak
Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Berk Gürman adında erkek ikiz kardeşi vardır. Müzik eğitimine küçük yaşta başladı. İlkokulu Özel Efdal Ana ve İlkokulunda tamamlayan Öykü Gürman, ortaokulu İstek Vakfı Acıbadem Lisesi’nde bitirdi.

1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin sınavlarını kazanarak eğitimine burada devam etti. Cihat Aşkın‘dan özel keman dersleri aldı. 2001 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Bu süre içinde gerek keman gerekse solist olarak okul konserlerinde aktif roller aldı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve şan dersleri alarak devam etti.

Çeşitli flamenco topluluklarında, okul orkestralarında solist olarak birçok performanslar sergiledi.

2007 yılında İkiz kardeşi ile birlikte kendilerinin seslendirdikleri “Evlerinin Önü Boyalı Direk” şarkısının videosunu; video paylaşım sitesi YouTube‘a yüklediklerinde milyonlarca insan tarafından tıklanarak tanınmışlardır.

2007 yılının Aralık ayında ikiz kardeşi Berk Gürman ile” KISMET” albümü yayımlandı. 2009 yılında yine Berk Gürman ile “İKİ ARADA” albümü yayımlandı.

Aynı yıl Kral Tv‘den “yılın en iyi çıkış yapan grubu”, Magazin Gazetecileri Derneğinin “yılın en iyi çıkış yapan yorumcusu” Radio N101 “en iyisi sizsiniz” ödülünü aldı. 2008 yılında Evlerinin Önü Boyalı Direk şarkısı ile Hürriyet Altın Kelebek ödülünün sahibi oldu.

2008 yılında TRT1 ekranında sunduğu “Boyalı Direk” isimli müzik ve sohbet programı büyük beğeni topladı.

Yaklaşık altı aydır birlikte olan, Öykü Gürman ile ünlü türkücü Yavuz Bingöl evlilik kararı aldıklarını 23 Nisan 2013 tarihinde açıkladılar.

Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak
Alanya'da 19 Mayıs Fener Alayı ve Öykü Gürman ile kutlanacak

2014 yılı sonlarında Kanal D ekranlarında oynayan “Urfalıyım Ezelden” dizisinde başrol oyunculuğunu Bülent İnal ,Öykü Gürman, Settar Tanrıöğen ve Dolunay Soysert, Meral Çetinkaya, Menderes Samancılar paylaşmaktadır

Albümleri :

2007 – Kısmet
2009 – İki Arada
2011 – Bir Başka

Ödülleri :

2007 – Kral Tv’den “yılın en iyi çıkış yapan grubu
2007 – Magazin Gazetecileri Derneğinin “yılın en iyi çıkış yapan yorumcusu” ödülü
2008 – Radio N101 “en iyisi sizsiniz” ödülü
2008 – Hürriyet Altın Kelebek ödülü

Filmleri :

2014 – Urfalıyam Ezelden (Ceylan) (TV Dizisi)
2014 – Panzehir (sinema)
2004 – Türkü Filmi (TV Dizisi)