Alanya Belediyesi'nden 30 Ağustos'a 'vasat' Şarkıcı

 Alanya Haber giriş: 23 Ağustos 2022, Salı 09:51., Güncelleme:
Alanya Belediyesi'nden 30 Ağustos'a 'vasat' Şarkıcı
Abone ol

Alanya’da da 100. yıldönümünü kutlayacağımız ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Emir Can İğrek konser verecek. 'Milli bayramlara yine vasat bir şarkıcı seçimi..' yorumları gelirken konsere ilişkin sosyal medyada '13-20 yaş arası gençler tarafından Amerikan ve batı melodisiyle söylediği birkaç şarkıyla tanınan İğrek, Büyük 30 Ağustos ruhuna yakışmadı..' eleştirileri yapıldı. Alanya Belediyesi 30 Ağustos programı ise şöyle;

Geçtiğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında da 'Boyalı Direk' şarkısıyla ünlenen ve geride kalan 15 yıl içinde dikkat çeken bir çalışması dahi olmayan Öykü Gürman konser vermiş ve Alanya'da 'Milli Bayramlar pop kültürü konserleriyle geçiştirilmez. Konunun tarihi, kültürü ve milli önemi vardır... Belediye bu tür etkinliklerde konser düzenlerken 'sanatçı ve şarkıcı' ayırımını yapmalı ve milli değerlerimize önem vermeli...' eleştirilerine neden olmuştu.

Ve bütün dünyayı dizayn eden Türklerin Büyük Zaferi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100 yıldönümünde geleneksel Türk müziğinin aksine 'alternatif' Amerikan ve batı melodileriyle birkaç yıldır şarkılar seslendiren Emir Can İğrek'in konser vermesi kararlaştırıldı.  Alanya Belediyesi bu kararla bir kez daha sanatçı seçiminde sınıfta kaldı.

'İğrek bir 'gençlik festivalinde' üçüncü belki ikinci şarkıcı olarak sahne alabilirdir ama 30 Ağustos gibi, üstelik bütün dünyayı dizayn eden, savaşları ve işgalleri bitiren Büyük Zaferin 100 yıldönümü kutlamalarında sahne alamazdı..'

VATANDAŞ HER MİLLİ BAYRAMDA OLDUĞU GİBİ YİNE SOKAKLARI DOLDURACAK..

Alanya halkının her milli bayramda olduğu gibi bu yıl da Alanya sokaklarını Fener Alayı yürüyüşüyle festival alanına dönüştürmesi ve büyük bir coşkuyla kutlamalara katılması bekleniyor.. Başkan Yücel tüm Alanya'yı büyük coşkuya katılmaya davetti. 

Alanya Belediyesi'nin 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin açıkladığı program şöyle;

- 30 Ağustos Salı günü fener alayı ile başlayacak.

- Saat 19.30’da Atatürk Anıtı önünde buluşacak olan protokol üyeleri ve vatandaşlar 20.00’de Alanya Kent Konseyi tarafından organize edilen fener alayına katılacak.

- Kutlama programı Alanya Belediye binası arkasında saat 21.00’de devam edecek.

- 21.30’da sahne alacak olan sanatçı Emir Can İğrek hayranları için en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede yaşayan tüm vatandaşları kutlama programı ve konsere davet etti.