Alanya Aysultan Kadınlar Plajı'na Bakanlık engeli

 Alanya Haber giriş: 18 Haziran 2019, Salı 13:40., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanya Aysultan Kadınlar Plajı'na Bakanlık engeli
Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP'li meclis üyesi Erkan Demirci, Alanya Aysultan Kadınlar Plajı'nın kapatıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Demirci, Alanya'daki plajın tahsis süresi 2018 de dolmuş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığımız 'yeniden tahsis' talebi, Belediye yönetiminin el değiştirmesinden sonra geciktirilmekte, olumlu ya da olumsuz yanıt verilmemiştir. dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP') meclis üyesi Erkan Demirci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tahsis işlemini yapmadığını ifade ettiği açıklamasında, "Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ekdağ tarafından işletmesi yapılan Uğrak'taki Aysultan Kadınlar Plajı'nın büyükşehir belediyesi tarafından kapatıldığına dair basında haberler çıkmaktadır. Söz konusu plaj, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisli olup, tahsis süresi 2018 yılı sonunda dolmuş ve tahsisin yenilenmesi için önceki dönem belediye yönetimi tarafından bakanlığa müracaat edilmiştir.

"TAHSİS TALEBİNE BAKANLIK CEVAP VERMEDİ"

Belediye yönetiminin el değiştirmesinden sonra tahsis talebi geciktirilmekte, olumlu ya da olumsuz yanıt verilmemektedir. Benzer konumdaki Antalya'daki ve Finike'deki kadınlar plajları halen açık olup, faaliyetlerine devam edecektir. Büyükşehir belediyesi tarafından Alanya'daki kadınlar plajının bakanlık tahsisinin yaz dönemi öncesinde belediyemize verileceği kabulü ile plajı kullanıma hazırlamak amacıyla ücretsiz ulaşım amaçlı otobüs ihaleleri tamamlanmış ve plaj bakıma alınmıştır. Ancak tahsisin bakanlık tarafından yapılmamasından dolayı kadınlar plajının açılması hukuken mümkün olamamaktadır. Tahsis işleminin gerçekleşmesi durumunda Alanya Aysultan Kadınlar Plajı hizmet vermeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.