Alanya Aşevi'ne yönelik asparagas skandalı: İşte Tokat gibi gerçek

 Alanya Haber giriş: 22 Ocak 2023, Pazar 21:39., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya Aşevi'ne yönelik asparagas skandalı: İşte Tokat gibi gerçek
Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da her gün 750'den fazla ihtiyaç sahibi vatandaşın yemek ve gıda ihtiyacının karşılandığı Alanya Aşevi hakkında karalama amaçlı asparagas bir haber yayımlandı. O iddiaların sahte olduğu kısa sürede ortaya çıktı.. Habere kaynak gösterilen market sahibi asparagas habere ilişkin olarak 'Böyle bir şey olmaz, kim yaptıysa yanlış yapmış, bir sıkıntı yok..' sözleriyle yanıt verdi.

Alanya Aşevi hakkında karalama amaçlı yayınlanan "vatandaşın yemeği gelişi güzel markete bırakılıyor" iddiasının gerçek nedeni ortaya çıktı.

Alanya'nın Oba Mahallesi Kadıpınarı Caddesi’nde  Sinan B. Y. isimli vatandaş Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi Müdürlüğü tarafından gönderilen yemek gelişi güzel bir şekilde mahalle bakkalına bırakılıyor” şeklindeki ortaya atılan iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Alanya Aşevi'ne yönelik asparagas skandalı: İşte Tokat gibi gerçek
Alanya Aşevi'ne yönelik ortaya atılan asparagas haber

AŞEVİ PERSONELİNİN DUYARLI DAVRANIŞI

Yemek gönderilen vatandaşın dağıtım saatinde evde olmadığı, yemeğin güvenli saklanamadığı, sokağa ya da kapı önüne bırakılınca sokak hayvanları ve başka tehlikelere karşı korunamadığı, yemeklerin bozulma riski olduğu ve güvenli olduğu gerekçesiyle, market dolabına bırakıldığı, vatandaşın eve gelince yemeği bu dolaptan aldığı anlaşıldı.

VATANDAŞIN BİLGİSİ VE TALEBİ DOĞRULTUSUNDA

Bu uygulamanın vatandaşın talebi üzerine yapıldığı anlaşılırken, market sahibi Rafet Karaduman haberi yapanlara 'kim yaptıysa yanlış yapmış, öyle bir sıkıntı yok' sözleriyle tepki gösterdi.  Karaduman “Yemek geldiğinde bazen komşu evde olmuyor. Gün içinde hayvanlar tarafından bertaraf edilmemesi veya böcek gelmemesi için markete bırakılıyor. Kim ypatıysa yanlışl yapmış, öyle bir durum yok. Bu durumda da bir sıkıntı görülmedi..” dedi.

MUHTAR ÇİRKİN İFTİRA DEDİ: KUL HAKKINA GİRMEYİN

Tepe Mahalle Muhtarı Hamza Durna da asparagas habere tepki göstererek 'kulaktan dolma, dedikodu laflarla haber yapmak olmaz, bunun altında kötü niyet aranır. Bir kurumu karalamak istersen yüzerce insanın Aşevi'nden karnının doyduğu, ihtiyaçlarını karşıladığı unutmamak gerekiyor dedi.  Durna konuya ilişkin “İyi insanlara, yüreği temiz insanlara neden iftira atılır bilemiyorum, Yıllardır tanıdığım Alanya Aşevi Müdürü, Türk Hava Kurumu Alanya Başkanı Emine Keyaoğlu, bırak bir garibanın aşına göz dikmeyi cebinden veren, bulan, buluşturan, yıllardır bölgesindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olmak için didinen, kısacası maddi manevi anlamda devamlı insanlara yardımcı olan çok değerli bir kardeşimizdir. Ona karalama yapanlar kul hakkına giriyorsunuz acık ötede oynayın. Emine kardeşim dik dur eğilme, bizler seni biliyoruz” dedi.

Alanya Aşevi'ne yönelik asparagas skandalı: İşte Tokat gibi gerçek
Alanya Aşevi'ne yönelik asparagas skandalı: İşte Tokat gibi gerçek

ALANYA AŞEVİ ' Alanya’da ihtiyaç sahiplerine 2022 yılında 145 bin 139 kişilik sıcak yemek dağıtıldı'

Alanya Aşevi de 2022 yılında yemek dağıtımı, çocuklara süt ve hastalara glütensiz gıda desteklerini sürdürdü. Alanya Aşevi’nden düzenli olarak ihtiyaç sahibi ya da yemeğini yapamayacak durumdaki kişilere her gün 2 öğün 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıldı. 2022’de Alanya’da ihtiyaç sahiplerine 145 bin 139 kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da 2022 yılında 2-5 yaş arasındaki çocuklar için 8 bin 465 haneye 67 bin 144 litre süt dağıtımı da gerçekleştirdi. Öte yandan yıl boyunca çölyak hastası 68 kişiye glütensiz gıda paketi desteği verildi.