AKP'nin Alanya'da ALTSO Sınavı

 Alanya Haber giriş: 04 Kasım 2022, Cuma 22:36., Güncelleme: 2 yıl önce
AKP'nin Alanya'da ALTSO Sınavı
Abone ol

Alanya, tüm zamanların en çok merak edilen ALTSO seçimlerine ve sonuçlarına odaklandı. 5 Kasım tarihinde(yarın) 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ALTSO üyeleri Alanya Atatürk Kapalı Spor salonunda oylarını kullanacak ve akşam saatlerinde yeni başkanın ismi netlik kazanacak.

HABER/YORUM

TİCARET ODASI'NIN ÖTESİNDE BİR SEÇİM!

ALTSO seçimleri Alanya ticaret dünyasını gölgede bırakarak siyasi bir şova dönüştü! 

Her ne kadar bu durumu kabul etmese de adaylardan Eray Erdem'e, Alanya'da faaliyet gösteren  Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz menşeli işletmelerin destek vereceği öne sürüldü. Seçim sürecinde bu tür söylemlerden uzak duran başkan adayı Erdem'in esnaf gezileri ve seçim ofisine gelen ziyaretçilerin profili incelendiğinde bu iddiaları doğrular nitelikte benzer bir eğilim olduğu göze çarptı. Ancak, hem Bilal Gömeç'in hem de Tunahan Toksöz'ün seçmenleri ve komitelerde görevlendirilen isimler arasında doğu, güneydoğu, karadeniz de dahil Türkiye'nin her bölgesinden Alanya'ya gelerek ticaret yapan vatandaşların olduğunu hatırlatmakta fayda var.

GÖMEÇ: KESİN KAZANACAĞIM!

Alanya'nın ve Türkiye'nin yakından tanıdığı, Alanya'da çok etkili bir isim olan K.M.,  başkan adaylarının seçim ofislerini ziyaret etti.
Bu ziyaretlerde K. M. ve Gömeç arasında ilginç bir diyaloğun yaşandığı öne sürüldü.

İddia edilen o diyalog şöyleydi;

K.M.: Sayın başkan seçimi kaybetmeniz halinde neler yapacaksınız, bir projeniz var mı? malum, bütün görevlerinizden istifa ettiniz!

B. GÖMEÇ: Kesin başkan olacağım, kesin kazanacağım, bunun alternatifi yok.

K.M.: Sizi anlıyorum, motivasyonunuz çok yüksek umarım kazanırsınız ancak, 'velev ki' kaybettiniz, bir projeniz var mı?

B. GÖMEÇ: Hayır, kesin kazanacağımı biliyorum. Başkan olacağım ben.

Bu diyaloğun ardından vedalaşarak seçim bürosundan ayrılan K. M. yanındaki isme 'Çocukça, amatörce bir yaklaşım! Çok yazık. 'Kazanan adaya destek veririm, Alanya için mücadele etmeye devam ederim' şeklinde bir cevap vermesini beklerdim...'  diyerek Gömeç'i desteklemeyeceğinin sinyalini verdi.

AKP'NİN ALTSO SINAVI

Kırmızı renkle seçime girecek olan Bilal Gömeç'in kritik durumunun yanısıra  aynı zamanda Alanya Ak Parti İlçe Teşkilatı için de 2024 Türkiye yerel seçimleri öncesi hayati derecede önem arz ediyor. ALTSO Başkan Adayı Gömeç'in seçim sürecinde tüm gezilerini, organizasyon ve etkinliklerini büyük çoğunlukla AKP Alanya İlçe Teşkilatı yönetimindeki etkin isimlerin gerçekleştirdiği biliniyor. Adeta yerel seçim provası gibi çalışıldı. 

AKP'DE GEMİ SU ALIR!

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek ALTSO başkan adaylığını açıklayan Gömeç'in Atatürk Anıtı önünde başlayan son yürüyüşü ise tam anlamıyla ticaretin ötesine geçerek siyasi bir gövde gösterisine dönüştü. Gömeç'in yarın yapılacak ALTSO seçimini kaybetmesi durumunda büyük bir yara alacak olan AKP Alanya İlçe teşkilatında taşlar yerinden oynayacak, gövdesinde ciddi hasar oluşmuş ve su almakta olan bir gemi gibi 2024 yılı belediye seçimlerine girmek durumunda kalınacak. Tam aksi durumda ise Ak Parti Alanya İlçe teşkilatı, Alanya Belediye seçimlerine daha emin adımlarla, güçlü bir şekilde girebilecek.

SÜLEYMANCILAR VE AKP

2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bir raporda Alanya'da etkiliğiyle bilinen Süleymancılar Cemaati ile ilgili 'FETÖ Benzeri bir yapı, Ciddiye alınmalı' şeklinde rapor edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüş, rapor Alanya'da da büyük bir tepkiye neden olmuştu.
İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı için hazırlandığı öne sürülen bu rapor cemaat ve AKP hükümeti arasında gözle görülmeyen bir çatışmaya neden oldu. ALTSO seçimlerinde henüz rengini belli etmeyen Süleymancılar Cemaati mensubu bazı isimlerin Gömeç'in ekibinde yer alması ve Gömeç ile birlikte seçim çalışmalarına katılmaları 'Cemaat içinde çatlak sesler mi var' sorusunu gündeme getirdi.

TOKSÖZ: ALANYA'NIN VİCDANINA GÜVENİYORUM

Bir diğer aday Tunahan Toksöz'ün ise seçim sürecinde tüm polemiklerden uzak durarak projeleriyle gündeme gelmeye çalıştığı görüldü. Yayınladığı son teşekkür videosunda 'Alanya'da kişilerin değil, projelerin kazanmasını' istediğini belirtti. Toksöz 'kentin ticaret dünyasını ileriye taşımak için binlerce üyesi olan Alanya'nın ticaret gücü ALTSO'da hep birlikte başarı hikayesi yazmak için biz hazırız. Gelin hep birlikte olalım' dedi

Haber/YORUM