AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!

 Alanya Haber giriş: 17 Şubat 2022, Perşembe 23:34., Güncelleme: 2 yıl önce
AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!
Abone ol

Alanya'nın kalbindeki Karayolları Arazisi, iddiaya göre Mahmutlar Mahallesi'ne taşınacak ve AKP İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun 'Alanya'ya sürpriz' olarak duyurduğu gibi bir Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Olası bir imar değişikliğiyle milyarlarca liralık bir rant alanına dönebilecek olan cennet arazinin akıbeti için Alanya 'referandum' talep ediyor. gerekçe olarak ise halihazırdaki bazı Millet Bahçeleri'nin 'konut/AVM..' rantına kurban giderek betonlaşması gösteriliyor..

Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mesut ilhan, Alanya'nın kalbinde denize sıfır konumdaki Karayolları arazisine Millet Bahçesi yapılabilmesi için Mahmutlar Mahallesi'nde yaklaşık 60 dönüm arazi alınmasının planlandığını belirtti.

AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!
AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!

Karayolları arazisi konumu itibarıyla Alanya merkezde bulunabilecek en büyük arazilerin başında geliyor. Dünyanın en en ünlü plajlarından birine sahip, denize sıfır konumu ile iştah kabartıyor. Olası bir imar değişikliği ile AVM, konut veya otel gibi projelerle milyarlarca liraya ulaşabilecek bir ekonomik değeri var.

AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!
Alanya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Toklu, görüşme Bakan Çavuşoğlu'ndan Alanya'da bulunan Karayolları Şube Şefliği alanına Millet Bahçesi parkının yapılacağı müjdesini aldı. (Kaynak: Mehmet AL/SABAH)

"REFERANDUM YAPILMALI"

AKP İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun söz konusu arazi için verdiği 'Millet Bahçesi sürprizi' kamuoyunda karşılıklık bulmuyor; 'Yaptım, oldu bitti..'ye getirilecek bir durum değil, Alanya'nın can çekişen turizmi için de çok kritik bir karar..

Alanya, 'o bölge için ortak bir fikirle hareket edilmeli' görüşünde hemfikir.. Başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde hükümet partisi AKP tarafından hayata geçirilen bazı Millet Bahçeleri'nin kısa süre sonra imara açılarak konut/AVM yapılması buna gerekçe gösteriliyor. Örnek olarak; 'Millet Bahçesi'ne 20 kat imar' , 'Mİllet Bahçesi TOKİ'ye devredildi', 'Millet Bahçesi Yalan Oldu', 'Millet Bahçesi'ne konut yapılacak' gibi haberler Alanya halkınının Mİllet Bahçesi konusundaki şüphelerini güçlendiriyor. 

Bu nedenle Alanya esnafı ve vatandaşlar konunun sadece bir siyasi parti dışında, "ortak bir fikir birliğine varılarak, 'tüm vatandaşların faydalanabileceği ortak alanlar' olacak şekilde projelerle değerlendirilerek, Alanya genelinde halka gidilmeli ve bir referandum yapılmalıdır.." görüşünde bulunuyor.. 

Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mesut İlhan'ın sosyal medya hesabından ortaya attığı bir iddia ise büyük yankı uyandırdı. 

AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!
AKP, Alanya'daki milyarlık Karayolları arazisini istiyor!

İşte İlhan'ın o paylaşımı;

MAHMUTLAR'A KARAYOLLARI İSTEMİYORUZ
Alanya'daki Karayolları arazisine Millet Bahçesi yapılabilmesi için Mahmutlar' da yaklaşık 60 dönüm arazi alınması planlanıyor. AK Parti tarafından Belediyeye önerilen 295 ada 5 parsel, 4580 parsel ve1109 ada 1 parsel 36.669 metre kare toplamda 60 dönüme yakın Belediye arazisine karayolları getirilecek. Alanya Belediyesinden bu arazilerin birleşmesi isteniyor. Mahmutlar hızla gelişen ve büyüyen bir yerleşke. Mahmutlar 'a Hastane ve benzeri hizmetlerin yapılabilmesi için bu belediye arazilerine ihtiyacı var. Mahmutlara KARAYOLLARI gelmesini istemiyorum. Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği MAHKOD olarak Karayolların MAHMUTLARA gelmesini istemiyoruz. Tüm Mahmutlar halkını bu haklı tepkiye DAVET ediyorum.