Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

 Alanya Haber giriş: 14 Haziran 2022, Salı 00:12., Güncelleme: 2 yıl önce
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Abone ol

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Burdur’da toplandı. 4 gün süren programda AGF Yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Ayrıca Burcu Baba Matematik Söyleşisi, Mevlüt Yeni Vefa Töreni, MAKÜ İletişim öğrencileri ile söyleşi, Salda Gölü incelemeleri ve MAKÜ ziyareti gerçekleşti.

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi.. AGF’nin Burdur etkinliğine, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, AGF Onursal Başkanı TGK Dışilişkiler Koordinatörü Mevlüt Yeni, Hatay Cemiyet Başkanı AGF Genel Başkan Vekili  Abdullah Temizyürek, AGF Muhasibi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı AGF Sözcüsü Kürşat Tuncel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı  Vahap Şehitoğlu, TSYD Antalya Şube Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek, , Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Rasim Gündüz, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Doğan ve gazeteciler katıldı.

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ‘nun (AGF)  09-12 Haziran 2022 tarihleri arasındaki Burdur buluşmasının ilk etkinliği,  Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde federasyonun sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediği söyleşi ve imza günü ile başladı. Matematikçi Yazar Burcu Haboğlu Baba, Burdur şehir merkezinin en öne çıkan, projeleriyle özellikle de kitap okuma, kitap sevgisiyle adından sıkça söz ettiren TOBB Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.  Baba, “Annem bir sihirbaz, bir Matematik öyküsü” kitabını TOBB Ortaokulu 5. sınıf hediye ederken, kitabını imzaladı. 

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

BURDUR TURU
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Gaye Coşkun Başkanlığındaki toplantısında öncelikle yeni Basın Yasası’nı konuştu. AGF Başkanı Coşkun toplantıya ilişkin açıklamasında ‘Basın Yasası ile ilgili çekinceme ve tepkilerimizi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na (TGK) ilettik. Salı günü yapılacak Adalet Komisyonu toplantısından sonra yasa TBMM'ye gelmeden evvel düzenleme olmaz ise tepki ve itirazlara AGF olarak destek vermeyi sürdüreceğiz.’ dedi. 
Burdur Buluşması etkinlikleri kapsamında kent turu da düzenlendi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in eşi Hülya Ercengiz, kente gelen gazetecilerin eşlerine kent tanıtımı yaptı. Sabah Serdaroğlu Konağında düzenlenen kahvaltı ile başlayan program, El Sanatları Merkezinin gezilmesi ile devam etti. Gazeteci eşleri ve kadın gazeteciler, Hünerli Eller Kadın Kooperatifinin yaptığı yöresel lezzetlerin tadına baktı.

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

YENİ’YE VEFA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Burdur Buluşması etkinlikleri kapsamında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışilişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye Vefa Etkinliği düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’nin özgeçmişi okundu ve yaşamını ve mesleki hayatını anlatan kısa film izlendi.  Mevlüt Yeni’ye Vefa Etkinliğinin ilk konuşmasını gerçekleştiren Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, “Gazeteciler Cemiyetlerine bakış açımız sadece bir meslek örgütü değil yaşadıkları kentin değerlerini yansıtan, tanıtan yerler olarak bakıyoruz ve biz bu bakış açısının öncü lideri ile bugün bir kez daha bir aradayız. Mevlüt Yeni  için etkinlikler sadece Antalya’da yapılmaz, Alanya’da da yapılır, Burdur’da da yapılır ileride başka illerde de yapılır çünkü gönül coğrafyasını büyütmüş oluyorsunuz. Mevlüt Yeni Vefa Etkinliği düzenliyorken, vefa kelimesini içinizde yaşamanız lazım bunu özümsemeniz lazımdır. İyi işler yaparsanız, kalıcı eserler yaparsanız Mevlüt Yeni gibi bir çok hatırlanmaya devam eder” dedi.  

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Vefa etkinliğinin devamında Mevlüt Yeni’nin meslektaşları birlikte geçirilen ve unutulmaz anıları dile getirdi. AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, DHA Muhabiri Mesut Madan, Burdur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Taraşlı, Akademisyen Emel Arık, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Mevlüt Yeni’ye duygu dolu anlar yaşattı. 

Meslektaşlarının sözleri ile duygusal anlar yaşayan AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni,  hitabında gözyaşlarına hakim olamadı. Gazeteci Mevlüt Yeni yaptığı konuşmada, “Ben öldükten sonra yahu Mevlüt Yeni şöyle adamdı, böyle adamdı, bu bana yaptığınız vefa etkinliğini bu ülke için, bu kent için veyahut bölgeniz için değer vermiş, iz bırakmış insanlara yapın. Hiçbir meslektaşımı kıramam, kötü bir şey diyemem, sorumluluk yüklediniz bana bu sorumluluğu ölene dek yine ilk gün daha sonraları olduğu gibi Burdur’umuz için diğer bölgelerimiz için mesleğimizin geleceği için elimizden geldiğince sağlığım el verdiği sürece destek olmaya devam edeceğim” sözlerine yer verdi.  Konuşmaların ardından Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Mevlüt Yeni ve eşi Hanife Yeni’ye çiçek takdiminde bulundu. Ardından Yeni ‘Sadece Gazeteci’ kitabını katılımcılar için imzaladı.  

MAKÜ’DE GALA YEMEĞİ 
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Burdur Buluşması kapsamında gazetecilere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tanıtıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdenizli Gazetecileri, Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi’nde karşıladı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun, “ Finaller hep daha zor oluyor. Burdur’dan çok güzel anılarla ama güzel kazanımlarla ayrılıyoruz. Burada çok zarif bütün ayrıntıları düşünerek bir program hazırladığı için Cemiyet Başkanımız Kürşat beye çok teşekkür ediyorum. İskenderun toplantısından sonra telefonda değerlendirme yapmıştık. Bundan sonra AGF’nin toplantılarında ne katalım istişaresinde bence eksik kalan kısım gittiğimiz şehirlerde sadece meslektaşlarla değil, dinamiklerle buluşmak, eğitime dokunan şeyler yapmak gerekir demişti ki ben de eğitim konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Burdur bir deneme oldu, olup olamayacağını görmüş olduk çok da başarılı oldu, gere TOBB’da yaptığımız matematik söyleşisi, gerekse üniversitemizde Mevlüt ağabeyimizin söyleşisi ve öğrencilerin katılımı ve finalde de gerçekten vizyon şehir anlamında bence Burdur’a çok büyük değer katan üniversitemizde olmak çok isabetli bir program olduğunu benim gözümde kanıtladı. Ben önce bütün Burdur’a da teşekkür ediyorum” dedi.

‘HER YAPTIĞINIZ İŞ ALKIŞA DEĞER’
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni,” Biz gazeteciler pohpohlamayı çok sevmeyiz, eleştirmeyi severiz ama hak edene de söylemek lazımdır, o hakkı teslim etmek lazımdır. Rektörümüzün gazetecilere olan bakış açıcı hepimizi hayran bırakıyor. Çok fazla eleştiri kanallarımızı tıkıyor çünkü basını seviyor, biz de onu seviyoruz. Her yaptığınız iş gerçekten alkışa değer, çok teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi. 
‘HER ZAMAN BASINI ÖNEMSİYORUZ’
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Bu güzel akşamda gazetecilerle zaman geçirme imkanı bulduğum için mutlu oldum. Burdur kendi içinde küçük bir şehir, üniversitemizde belli bir büyüklüğe geldi. Sizlerin de desteği ile biz her zaman basını önemsiyoruz. İyiye iyi dersek daha iyi oluyor. Siz basın mensuplarından istirhamımız etki alanlarınızın içinde ülkemiz adına tabi ki üniversitelerimiz çok değerli” dedi. Gala yemeği,  hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Gazetecilerden Salda’ya tam not 
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Burdur Buluşması programı etkinlikleri kapsamında gazeteciler, Vali Ali Arslantaş ile birlikte Salda Gölünü ziyaret etti. Sabah saatlerinde gazetecilerle birlikte otobüse binen Vali Arslantaş, Akdenizli Gazetecilerle birlikte Salda Gölü Tabiat Parkında kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Salda Gölü Tabiat Parkı Müzesi gezildi. Müzesinin gezilmesinin ardından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’nn eş, Hanife Yeni, Vali Arslantaş’a tablo hediye etti. Müze gezisi birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi
Akdenizli Gazeteciler Burdur’da bir araya geldi

Salda Gölü Koruma Projesine tam not
Salda Tabiat Parkı gezisinin ardından Vali Arslantaş ve beraberindeki Akdenizli gazeteciler, Maldiv’lere benzetilen ve NASA’nın Mars çalışmalarını destekleyen, Cumhurbaşkanlığı Özel Koruma Bölgesi içinde yer alan Beyaz Adalar Bölgesini ziyaret etti. Akdenizli Gazeteciler burada seyir terasına çıkarak turkuaz mavi Salda Gölünü izledi. 
Salda Gölü Koruma Projesi hakkında gazetecilere bilgi veren Vali Ali Arslantaş, “Bundan 4 yıl önce aracınızla göle kadar gidip göl suyuyla arabanızı yıkayabiliyordunuz. Hatta yüzebiliyordunuz. Burada yüzüp kumları poşet poşet taşıyorlardı. Artık yasak. Hata sigara içmek bile yasak. Şuanda ülkenin en büyük dumansız hava sahasındasınız. Salda içine girilince değil de uzaktan bakınca insana dingilik veren bir yer. Çevre Bakanlığı ve valiliğimiz bu konuya el attı.

"İzleyemeye doyamayacaksınız"
Burası 2020 yılında yaklaşım 1 milyon 500 bin ziyaretçiyi ağırladı. Pandemi nedeniyle geçen yıl ki ziyaretçi sayımız 800 bindi. Ama bu yıl en üst seviyeye getireceğimizi umuyoruz. Hele ki okulların tatil olmasından sonra büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Hava güneşli iken çok daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Vatandaşların Salda Gölü'nün güzelliklerini izleyebilmesi için 9 tane teras bulunmakta. Gelen ziyaretçilerin gölün doyumsuz seyirliğini yaşayabilmeleri için göl kenarında kalış sürelerini uzatarak, sosyal donatı ve gölden uzak noktada yapılacak Millet Bahçesi ile bu seyirlik anlar uzatılmış olacaktır" dedi. Salda Gölü Koruma Projesi çalışmalarını inceleyen Akdenizli Gazeteciler, koruma projesine tam not vererek, aynı koruma çalışmalarının Burdur Gölü için de hayata geçirilmesini istedi. Vali Ali Arslantaş konuşmasının ardından Beyaz Adalar Bölgesinde gazetecilerle yürüyüş yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Fotoğraf Safarisi
Salda Gölü Beyaz Adalar bölgesi ziyaretinin ardından Salda Gölü çevresi gezildi. Akdenizli Gazeteciler göl çevresinde düzenlenen turda fotoğraf safarisi yaparak, Doğanbaba Plajı, Kayadibi Köyü ve Halk Plajının detaylarını fotoğrafladı. Akdenizli Gazetecilere, Salda Gölü programında Vali Ali Arslantaş, Yeşilova Kaymakamı Erdem Yenisoy, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’de eşlik etti.