Akdeniz Bukalemunu Alanyalı gazetecinin odasını bastı!

 Alanya Haber giriş: 24 Eylül 2023, Pazar 23:00., Güncelleme:
Akdeniz Bukalemunu Alanyalı gazetecinin odasını bastı!
Abone ol

Nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz Bukalemunu sabahın erken saatlerinde Alanyalı Gazeteci Hamdi Acet'in odasına girdi.. Acet 'Açık pencereden içeri giren bu davetsiz ve özel misafirimle odamda karşılaşmak beni şaşırttı. Kararsız adımlarla ilerleyişini izlemek son derece heyecan ve mutluluk vericiydi. dedi.

Renklerini bulundukları ortama göre, ışık ve sıcaklığın durumuna göre ya da çiftleşme zamanlarında kur yapmak için değiştirdikleri bilinen ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan Akdeniz Bukalemunu(Bayağı Bukalemun) Alanya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Üyesi Gazeteci Hamdi Hacet'in sabah saatlerinde evine girdi.

Uyandığı esnada bukalemunla karşılaştığını ve yaşadığı kısa süreli şaşkınlığın ardından hayvanı yakaladığını ifade eden Gazeteci Acet 'Evimde kedi besliyorum, bu hayvanlar kedilerin besin zinciri sıralamasında en üst sıralarda yer alıyor.. Kediden önce benim onu fark etmiş olmam büyük şans. Davetsiz ve özel misafirimle yaptığım küçük bir hasbihalin ardından onu ait olduğu yaşam alanına güvenli bir şekilde bıraktım.. Umarım benim yaşam alanımda tekrar onunla karşılaşmayız. Bu onun için çok tehlikeli çünkü onu burada yemeyi bekleyen kediler var..' dedi. Bukalemunun kararsız tavırlarla ilerlediği o anlar Acet'in cep telefonu kamerasına yansıdı..