AGC Başkanı Coşkun: Gazipaşa adeta bir tropikal meyve cenneti

 Alanya Haber giriş: 29 Ekim 2023, Pazar 01:20., Güncelleme:
AGC Başkanı Coşkun: Gazipaşa adeta bir tropikal meyve cenneti
Abone ol

Alanya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Gaye Coşkun bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ni ziyaret etti. Coşkun 'Bölgemizde yetiştirilen tropikal meyvelere her geçen gün yeni bir tür daha ekleniyor. Bu anlamda Gazipaşa toprakları çok verimli.. 13 senedir düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali Gazipaşa'yı adeta bir tropikal meyve cennetine dönüştürdü..' dedi.

'Hem komşumuz hem de kardeş ilçemiz Gazipaşa klasik tarımcılıktan çok daha ileriye gitmiş durumda' diyen AGC Başkanı Coşkun 'Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz'dan tropikal meyveler hakkında daha da fazla bilgi sahibi olduk. Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz'ın üretici çiftçilere sağladığı destek ile her sene yeni bir tür daha Gazipaşa'da üretilen tropikal meyve sınıfına dahil oluyor.  Gazipaşa Belediyesinin girişimleri sonucu geçen sene coğrafi işaret alarak tescillenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali de bölgede üretilen tüm meyvelerin ülkemize tanıtımına ciddi bir katkı sağlıyor. Festival vesilesiyle hem üreticilerin hem de vatandaşın yüzü gülüyor. 

AGC Başkanı Coşkun: Gazipaşa adeta bir tropikal meyve cenneti
AGC Başkanı Coşkun: Gazipaşa adeta bir tropikal meyve cenneti

Geçtiğimiz hafta ulusal yas nedeniyle ertelenen Festival tarihlerinin 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ile aynı tarihe denk gelmesi coşkuyu ikiye katlıyor. Başta Gazipaşa Belediye Başkanı sayın Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu Festival'de emeği geçen herkese teşekkür ederim.' dedi.