ADD Başkanı Sirkeli: 23 Nisan 'Milli Egemenliğimizin İlanı' demektir

 Alanya Haber giriş: 21 Nisan 2020, Salı 14:09., Güncelleme: 4 yıl önce
ADD Başkanı Sirkeli: 23 Nisan 'Milli Egemenliğimizin İlanı' demektir
Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 23 Nisan'da 100 yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da çıkılan yol milli egemenlik yoludur.. diyen Sirkeli ‘ ’TBMM’nin açılışının 100. yılında ne yazık ki ulusal tarihimiz bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırılmaktadır..’ ifadelerine yer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli TBMM'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"EGEMENLİĞİN SARAYDAN ALINARAK HALKA VERİLDİĞİ GÜNDÜR"

23 Nisan 1920 milletimizin esaretten kurtularak, egemenliği kendi eline aldığı gündür ve egemenliğin saraydan alınarak halka verildiği gündür. Ayrıca 23 Nisan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından evrende çocuklara armağan edilmiş tek çocuk bayramıdır.

"NE YAZİKKİ ULUSAL TARİHİMİZ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE İTİBARSIZLAŞTIRILMAKTADIR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da çıkılan yol milli egemenlik yoludur. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı; milli egemenliğin vazgeçilmezliğidir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ise milli egemenliğin devlet sistemine hâkimiyetidir. Bu tarihler; milli varlığımız açısından yaşamsal önemdedir. TBMM’nin açılışının 100. yılında ne yazık ki ulusal tarihimiz bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırılmaktadır.

ADD Başkanı Sirkeli: 23 Nisan 'Milli Egemenliğimizin İlanı' demektir
ADD Başkanı Sirkeli: 23 Nisan 'Milli Egemenliğimizin İlanı' demektir

Türkiye’nin 100 yıllık tecrübesi ve 23 Nisan 2020’da geldiğimiz nokta, bizlere bugün çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bugünkü savaşımız, 100 yıl önce olduğu gibi bağımsızlık savaşıdır. Türk ulusu, kanla, irfanla kurduğu Cumhuriyete ve onun temel değerlerine mutlaka sahip çıkarak, Emperyalizmi ve işbirlikçilerinin oyunlarını yeniden bozacaktır. Atatürk Devrimi; geçmişte de emperyalizmi, sömürgeci uluslararası güç odaklarını dünya tarihinde ilk kez yenilgiye uğratarak; tüm mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

"23 NİSAN ULUSALEGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLUYORUZ"

Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürkçü Düşünce derneği Alanya Şubesi olarak başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz’’ dedi.