Cepler Yandı!...

Ne zordur geçim derdi. Hele ki aile kalabalık ve çalışan az ise yetmez yetişmez, ne para ne pul...

Çaresiz bir gün batımı, sofralar eksik, tencere boş.. Dertler hep aynı ortak sorun: Geçim sıkıntısı!...

Aslında burada insanı üzen şey maddi sıkıntı değil, "ÇARESİZLİK".

2018 yılında başlayan ve her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik koşullar neticesinde insanların geçim sıkıntısı ve çaresizliği çok büyük boyutlara ulaştı.

Şimdi çok basit bir el hasabıyla bakalım;  Asgari ücret = kira!.. Pekien temel ihtiyaçlarımız; mutfak, elektrik, su, tel, sağlık vb=?  Çaresizliğin soru işareti...

100 TL'nin alım gücü neredeyse 2 poşet erzağa dönüştü. Kapitalist sistemde ekonomik krizlerin kaçınılmazdır. Bu varsayım ile konuya yaklaşıldığında, 'ekonomik krizler önlenemek muzicelere bağlıdır ve o mucize 1881-1938 yılları arasından bir kere gerçekleşti.. ' O mucizenin asırlık etkisi son 22 yıldır bazı karanlık eller tarafından günden güne ortadan kaldırılmaya çalışılıyor ve özellikle ithalata yönelik, yüksek faizli dış borçlanmaya dayalı bir ekonomik yapıyla dışa bağımlı hale getirilen Türkiye ekonomisi uçurumun eşiğine getirildi. Bu bir ekonomik krizdir ve bu krizlerin sonuçlarına karşı devlet eliyle tedbirler alınmalıydı. Önleminiz varsa ve önlense zaten kriz çıkmazdı.

Ekonomik krizler alınan bir günlük, haftalık, aylik veya bir yıllık kararlarla önlenemez!..

Krizin önüne geçebilmenin yolu uzun vadeye dönük yatirimlar ve kesinlikle! yerli 'üretim' politikasıdır. -Mevcut sistemin bu konudaki tutumunu sizlerin yüksek değerlendirmesine ve takdirine bırakıyorum.- Elinizdeki inovatif ürünler, teknolojik ürünlere bağılıdır. Bunlar bile kesin olarak ekonomik krizleri önlemede yetersiz kalmaktadır. Ben burada yine ülkemizin teknoloji alanındaki yatırımları(varsa) sizlerin takdirine bırakıyorum. Amerikan mortgage krizi buna örnektir...

Yani bir yerde kolay yoldan para kazanıp lüks hayat yaşama heveslilerini ayıklamak şart.  İşin sırrı; üretmek, üretmek, üretmek... Düşüncenin ana fikri; 'cepler yandı para pula dönüştü'  Halk gözüyle bakalım; cep delik ,cepken delik... Poşet parayla, biber 20 TL'ye dayanmış, soğan 10 TL'ye dayanmış, patates 6-10 arası, benzin 7'yi devirmiş, Rutin hale gelmiş ve demirbaş zam kalemi olan Elektrik %37 zamlanmış..

N'olacak bu milletin hali?

Allah yar ve yardımcımız olsun... Saygilarimla, esen kalın...