Merhabalar, En Mavisinden

Sayın Okurlar, sevgili Arkadaşlarım Yıllar yıllar sonra tekrar, bu defa İzmir basınında değil de, internet üzerinden yayın yapan Alanya Gazetesinde köşe yazılarım ile sizlerle beraber olabilmenin o güzel heyecanı ile hepinize merhaba demek isterim.

Hoş geldiniz köşeme, hoşuma geldiniz...

Öncelikle Alanya Gazetesinin yönetimine ve sayın Ali Adaçay’a bu nazik tekliflerinden dolayı teşekkürlerimi iletirim.

Belki içinizde beni henüz tanımayan vardır, kısaca özetleyeyim, ben Hülya Karadayı, hayatın çeşitli zorluklarına rağmen kendisini her daim Atatürk’ün Türk Kadınını görmek istediği gibi donanımlı yetiştirmeye çalışmış bir yurdum kadınıyım.

'ÇOCUKLUĞUM..'

Çocukluğumda anne babamla gurbete gitmek varmış kaderimde, ama vatan aşkım o kadar üstün idi ki, orada kariyerimde çok güzel bir yere gelmiş olmama rağmen, eşimle her şeyi geride bırakarak vatanımıza, ilk aşkım İzmir’e geri döndük ailecek. Denizi olmayan yerlerde yaşamak denize alışmışlar için işkencedir.

'ALANYA'YA 'MERHABA' DEYİŞİM'

Alanya ile tanışmam ise genç kızlığıma dayanıyor. Ailecek gezgin bir ruha sahiptik, yazları ülkemize izne geldiğimizde çadırımızı kapıp en güzel sahilleri gezerdik. Alanya’ya yolumuz düştüğünde ise resmen dejavu yaşadım, o kadar tanıdık geldi bana. Sayısız kereler gelip doya doya tatil yaptık ve 2012 de gelen bir iş teklifini değerlendirerek Avsallar’da bir otelde Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalışmaya geldim, 2015 yılında da artık buralara, yani yüreğimin git dediği yere kesin yerleştik ve ben yine tercümanlık mesleğime geri döndüm.

Güzel Alanya’ya yerleşmiş olmamızdan dolayı şimdiye kadar tek bir gün pişman olmadım, bilakis ne iyi bir karar vermişim diye kendimi tebrik ederim her dem.

'DERNEK BAŞKANLIĞI VE SİYASİ GEÇİMİŞİM'

Alanya’ya gelmeden önceki yıllarda İzmir’de yeminli Almanca Tercümanı olarak yoğun çalışma hayatıma ara verip, dernekçilik ve particiliğin mutfağında biraz pişmek, biraz da sosyal konulara el atmak ihtiyacını duydum; ADD Karşıyaka, DSP Karşıyaka Yönetim Kurulunda, ayrıca Dağcılık kulübünün Kültür Sanat Kolu Başkanı olarak birbirinden değişik sayısız organizasyonlara imza attım. Alanya’da da Türk Kadınlar Birliği Alanya şubesinin kurulmasına ön ayak oldum.

'ÇOCUKLARIMIZA 'GELECEK' SAĞLAYABİLMEK'

Derneğimizin en övündüğümüz faaliyeti üniversiteli 20 kızımıza ayda 500er TL meblağsında burslar vermek oldu. Hele bursiyerlerimizden Berfin’in Üniversiteyi Birincilikle bitirmesi haklı bir gurur kaynağımız. Şimdilerde ise Alman ve Türk Dostluk, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğini kurmak üzere kolları sıvadım. İlgi duyanları beklerim.

Bu arada şunu da not düşeyim; eğer evlatlarınız Almanya’da okumak veya çalışmak istiyorlarsa, her ne kadar çalışma hayatımı aza indirdi isem de, konu öğrencilerimiz olduğunda elimden geleni yapmaya çalışırım. Yarınlarımızı onlara teslim edeceğiz, eğitime hizmet önceliğimdir.

Kendimi tanıtma ve merhaba yazımda henüz suya sabuna dokunmadım, burcum yay olduğu için dobra ve sözünü sakınmayan bir karakterim var, ama şunu bilirim, değinilecek o kadar çok konu var ki, eh hadi o zaman, kalemimizi sivriltelim diyeyim. Bir sonraki yazımda buluşmak üzere hepinize masmavi yarınlar dilerim.