Demir'e tepki yağdı: Halkın Ekmeğiyle Oynamayın

 Alanya Haber giriş: 13 Ekim 2022, Perşembe 15:12., Güncelleme: 2 yıl önce
Demir'e tepki yağdı: Halkın Ekmeğiyle Oynamayın
Abone ol

Alanya'da 210 gram ekmeğin fiyatı 4 TL'den 5 TL'ye yükseltildi. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen zam iddiaları tepkilerin ardından geri çekilmişti. Kısa süre sonra ise ekmek zammı kesinleşti ve Alanya'da ekmek 5 TL oldu. Ekmek zammının başkahramanlarından ALESO Başkanı Nuri Demir'in açıklamalarına tepki yağdı. Zamma direnen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den Halk Ekmek adımı gelirken, CHP İlçe Başkanı Karadağ 'Ekmek bir siyaset konusu değildir. Halkın ekmeği ile oynamayın..' açıklaması yaptı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından alınan bir kararla Alanya'da ekmek fiyatlarına zam yapılarak 5 TL'ye yükseltildi..

Alınan zam kararı henüz kesinleşmeden geçtiğimiz hafta Alanya'da ekmek fiyatları zamlı satılmaya başlanmış ve bunun üzerine Alanya Belediyesi ekipleri fırsatçılık yapan ve vatandaşa zamlı fiyattan ekmek zatan işletmelere cezai işlem uygulamış, ekmek fiyatının 4 TL oldunu açıklamıştı. Alanya Belediyesi'nin bu adımının ardından ekmek fiyatları yeniden 4 TL'ye düşürülmüştü.

AESOB kararı, Tarım ve Ticaret il müdürlüklerinin onayıyla Alanya da 15 gün 4 TL'ye satılan ekmek, dün yeniden 5 TL'ye yükseltildi.

Demir'e tepki yağdı: Halkın Ekmeğiyle Oynamayın
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Halkımızın ucuz ekmeğe ulaşması için Halk Ekmek üretim kapasitesini 2 katına çıkartık.

ALANYA BELEDİYESİ'NDEN HALK EKMEK KOZU

Halkın temel gıda ihtiyaları konusunda atılacak her adımın itina ile yapılması gerektiğini belirten belediye kaynakları, halk ekmek büfelerinde günlük 26 bin ekmek olan üretim kapasitesini iki katına çıkartarak ekmeği 3 lira 25 kuruşa satma kararı aldıklarını belirtti.. Başkan Yücel'in talimatıyla Halk Ekmek büfelerinde maliyet fiyatlarına yakın satılarak halka ucuz ekmek sağlamaya devam edileceği ve bu konuda geri adım atılmacağı belirtildi.

CHP İLÇE BAŞKANI KARADAĞ: HALKIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN

Ülke genelindeki ekonomik krize ve hayat pahalılığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ “Ekmek fiyatı yine 5 TL oldu. Halkın ekmeği ile oynamayın. Halkın ekmeği ile kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Mazota her gün zam geliyor. Bir çiftçi, ‘Ürettiğim ürünü çarşıya götüremiyorum. Sattığım ürün getir götür yaparken mazot fiyatını karşılamıyor’ dedi. Bugün dar gelirli çiftçimiz, köylümüz, memurumuz, emeklimiz çok zorluk çekiyor. Bir an önce ülkemizin seçime gidip bu yoksunluğu bitirmemiz gerekiyor” dedi

Demir'e tepki yağdı: Halkın Ekmeğiyle Oynamayın
CHP İlçe Başkanı Karadağ: Halkın Ekmeğiyle Oynamayın

'KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ'

Yaşanan ekonomik sıkıntılarla alım gücü her geçen gün daha da düşen vatandaşın ucuz ekmeğe ulaşması için mücadele edeceği belirtilen Alanya Belediyesi'nin aksine ALESO Başkanı Nuri Demir, yapılan ekmek zammını savunmuş ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in zam karşıtı açıklamalarına tepki göstererek  'Zam kararına hiç kimse müdahale edemez.. Ekmek artık Alanya’da 5 liradan satılacak” ifadelerini kulanmıştı. 

'HALKTAN KOPUK BAŞKAN DEMİR'

ALESE Başkanı Nuri Demir'in açıklamaları Alanya'da 'zam seviciliği' yorumları ve eleştirilerini de beraberinde getirdi. Alanya'da sosyal medyada hesaplarından paylaşım yapan vatandaşların yorumlarından bazıları şöyle;

- @ferideoz: Zam seviciliği yapma başkan.

- @metehaninyeri: Halktan kopuk başkan olur mu, olmuş!

- @alanyali082: Fakirin sofrasındaki simidi ekmeği de aldınız. geriye ne kaldı söyler misiniz!

- @alanyailolsun: Ne zaman birşeylere zam gelse bu adam medyada gündeme geliyor. Nedir bu zam sevdası

- @sevdam82: Ekmek zammı haklı olabilir, ancak zammı savunmanın bir açıklaması yok!

- @alanya82: Sadece seçimlerde ve zam haberleriyle yüzünü gördüğümüz sayon başkan