Amacını aştı! Portakal Büfeler kaldırılıyor

 Alanya Haber giriş: 30 Nisan 2024, Salı 11:25., Güncelleme: 2 hafta önce
Amacını aştı! Portakal Büfeler kaldırılıyor
Abone ol

1990'lı yıllarda dönemin belediye başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından başta portakal, mandalina, greyfurt gibi taze meyve sularını bölgemize gelen turistlerin beğenisine sunma amacıyla kurulan ve bugün gelinen noktada amacını aşarak bir bakkal, kafeterya gibi çalıştırılan Portakal Büfeler, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in 'kent disiplini' çalışmaları kapsamında şehir dışına kaldırılıyor. Uygulamayla fahiş kiralar ve maliyetler altında ezilen bakkal, marketve kafeterya gibi küçük esnaflara destek olunması öngörülüyor

31 Mart seçimlerinin kent disiplini sağlamak amacıyla düğmeye basan Başkan Özçelik, portakal büfelerini şehir merkezinden kaldırma kararı verdi.

Uygulayla astronomik kira ücretleri ve diğer masraflar nedeniyle zor durumda olan bakkal ve marketlere alternatif teşkil eden büfelerin tamamı şehir merkezinden kaldırılacak.

Bazı büfe işletmecileri ise karara tepki göstererek Kaymakamlığa başvurdu.

AMACINI AŞTI

90'lı yıllarda Alanya'nın tarım ekomosine ve turizmine katkı sağlamak amacıyla portakal, mandalina, greyfurt, nar gibi meyvelerin taze olarak sıkılıp satılması amaçlanan ancak bugün gelinen noktada bir bakkal ve kafeterya gibi işletilen büfeler yüksek maaliyetler altından zorlanan esnafın teksini çekiyordu.

Amacını aştı:  Portakal Büfeler kaldırılıyor
Amacını aştı: Portakal Büfeler kaldırılıyor

Bakkla, market, büfe gibi esnaf, “Portakal büfeleri kiralayan insanlar da ekmek yiyor kabul ediyoruz. Ancak bizim kiralarımız oldukça yüksek. Portakal büfe sahipleri, kendilerine verilen şartları yerine getirmiyor. Büfenin etrafına masa sandalye koyarak bizim işlerimize engel oluyorlar. Satışı yapılamaması gerek ürünler satılıyor ve amacı dışında kullanılıyorlar. Belediye bu duruma acilen el atarak gerekli önlemleri almalı” sözleriyle isyanlarını dile getirmişti.

Büfelerin kaldırılmasıyla şehirde disiplinin yeniden sağlanması amaçlanıyor.