MHP İlçe Başkanı Türkdoğan: 3 Mayıs Türkçülüğün Şahlanış Günüdür

 Alanya Haber giriş: 02 Mayıs 2019, Perşembe 19:53, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
MHP İlçe Başkanı Türkdoğan: 3 Mayıs Türkçülüğün Şahlanış Günüdür
Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Türkdoğan mesajında, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil, Türklüğün şahlanış günüdür. dedi

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Bir asrı aşan fikir serüveni bulunan Türk milliyetçiliğinin, neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunun 74’üncü yıldönümünü gururla yâd ediyoruz.
3 Mayıs 1944; Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın haklı olduğu bir hukuksal süreci milliyetçi bakış açısıyla sahiplenen vatanseverlerin, Ankara Ulus meydanında toplanarak, Türk milletinin tarihi ve kültürel gerçekleriyle çelişen tezlere demokratik itiraz hakkını kullanarak tarih yazdığı gündür.

"TABUTLUKLARDAKİ EZİYETLER ONNLARIN BU VATANA OLAN BAĞLILIKLARINI DAHA DA DERİNLEŞTİRDİ"

3 Mayıs, Türk milleti için kara bir leke olan ‘Türkçülük-Turancılık’ davalarına karşı hapse mahkum edilen Türkçülerin mahkumiyetini ve dava mahiyetini eleştirmek için Türk milletinin sokaklara döküldüğü gündür.
Türk gençliğinin milli muhalefeti neticesinde 165 kişi tutuklanmış, birçoğu işkence ve eziyetlere maruz kalmıştır. Yarım metrekarelik tabutluklarda; Türk milliyetçilerine yapılan işkenceler ve eziyetler, onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine kamçılamış daha da derinleştirmiştir.

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ 'TABUTLUK' DENİLEN GÜCRELERE KAPATTILAR"

Aralarında bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ‘tabutluk’ denilen ölüm hücrelerine atılan Türk milliyetçilerinin acı, keder ve çileyle dolu kutlu mücadelesi, artık Türk milliyetçiliğini bir fikir ve duygu olmaktan çıkarıp destansı bir ‘hareket’ haline getirmiştir. 
Bu anlamlı gün, Türk milletine mensubiyetin onur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerleri özümsemiş Türk milliyetçileri tarafından ‘Milliyetçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

"3 MAYIS TÜRKLÜĞÜN ŞAHLANIŞ GÜNÜDÜR"

3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil, Türklüğün şahlanış günüdür. Böylelikle, milliyetçilik, düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren özelliğiyle kültür ve siyasal alana yansımıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Cenab-ı Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin. 
Ne mutlu Türküm diyene!