Turizm kenti Alanya'da skandal olay: 'Bazkondu'

 Alanya Haber giriş: 08 Mart 2022, Salı 23:06, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Turizm kenti Alanya'da skandal olay: 'Bazkondu'
Abone ol

Alanya’da Şekerhane Mahallesi, Anzaklar Sokak üzeri, Atatürk Evi arkasında iddiaya göre bir gecede 'gizli' bir baz istasyonu yapıldı. Bölgede yaşayan halk istasyona tepki gösterdi. Bir gecede kurulduğu öne sürülen istasyon şehrin göbeğine indirilmiş ucube ve çirkin bir görüntü oluştururken istasyon çevresindeki aileler protesto amaçlı eyleme hazırlanıyor..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Geçtiğimiz aylarda Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan ve Alanyalı iş insanı Mehmet Kahya’nın eski otelinin bahçesine kısa süre içinde gizli bir baz istasyonu kurulması bölge halkının tepkisini çekti.

Baz istasyonuna karşı halk tepkisinden çekinen arsanın sahiplerinin ise baz istasyonunu bu şekilde gizlemeye çalışması tepkileri ikiye katladı.  Bir vatandaş bu gizleme olayına "Deve kuşunun kafasını kuma gömmesi gibi bir şey" sözleriyle tepki gösterdi

Turizm kenti Alanya'da skandal olay: 'Bazkondu'
Bir anda kurulduğu öne sürülen 'Bazkondu' bölge halkının sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle tepkilerin odağına oturdu.

Gürses firmasının Mehmet Kahya’dan satın alıp kentsel dönüşüme soktuğu eski otelin yan tarafında, başka bir şahsa ait parselde yer alan baz istasyonunun kaldırılması için bölge halkının önümüzdeki günlerde protesto gösterisi yapacakları öğrenildi.

Alanya Kaymakamlığı'na seslenen bölge halkı  "başta sağlığımızı olumsuz etkileyen bu ucube şey turizm kentine de yakışmamakta. Bu direk yasalara uygun mu! lütfen gerekli adımlar atılsın ve bu istasyon çocuklarımızın ve biaizm sağlığımız  için buaradan kaldırılsın.." ifadelerini kullandı.  Bölgede yaşayan çok sayıda vatandaşın CİMER’e şikayet dilekçesi yazdıkları belirtildi.