Sunay Akın’dan Alanya’da Unutulmaz Gösteri: Yerel Basınınıza Sahip Çıkın
Usta sanatçı ve yazar Sunay Akın, "Memleket Kumaşı" adlı gösterisiyle Alanya Kültür Merkezi’nde sanatseverlere edebiyat ve tarihle harmanlanmış unutulmaz bir gece yaşattı. Gösteride Alanya'ya ve Akdeniz kültürüne övgüler yağdıran Akın, kapanışta Alanya halkına "Yerel basınınızı destekleyin" çağrısında bulundu.
Dün akşam Alanya Kültür Merkezi’ni dolduran vatandaşlar, Sunay Akın'ın eşsiz anlatımıyla geçmişe doğru duygu dolu bir yolculuğa çıktı. Gösterisine Beyazıt Kulesi’ndeki bir meddahtan söz ederek başlayan usta isim, geleneksel meddahlık kültürünü günümüze taşıyarak, ülkemizin satır aralarında kalmış insan öykülerini adeta bir terzi titizliğiyle sahneye taşıdı. Kimi zaman tebessüm ettiren, kimi zaman ise derin düşüncelere daldıran hikayelerle izleyicileri büyüleyen Akın, programın sonunda sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
"Alanya, Kalbimde İlk Beşe Girer"
Gösterinin ardından Alanya’nın dokusu ve Akdeniz kültürü üzerine çarpıcı açıklamalarda bulunan Akın, Akdeniz kültürünün insanlığı aydınlatan ve dünyayı güzelleştiren bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.
Akın, "Akdeniz'de bu kültürün yaşadığı hemen hemen her yeri gördüm ancak Alanya en güzel kentlerden biri diyebilirim. Bütün Akdeniz havzasını düşündüğümde benim kalbimde rahatlıkla ilk beşe girer. Tarımın ve turizmin en önemli merkezlerinden olan bu güzel ilçe, ne yazık ki bazı değerlerini kaybediyor. Alanya’yı daha çok önemsemeli ve hak ettiği değeri daha fazla vermeliyiz. Alanya’yı Alanya yapan o güzel insanlarıdır; onlara çok daha fazla değer vermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Çetin Çevik'e Özel Teşekkür
Alanya'da böylesine coşkulu ve nitelikli bir izleyici kitlesiyle buluşmanın zorlu ama bir o kadar da kıymetli bir emeğin ürünü olduğunu belirten sanatçı, organizasyonda emeği geçenleri unutmadı:
"Alanya bu konuda çok şanslı. Çünkü Anadolu’da gerçek anlamıyla kültür şövalyeleri vardır. Ben ve benim gibi insanlar aslında biraz hazıra konuyoruz. Burada kültürü, sanatı ve bir arada yaşama kültürünü var eden çok değerli insanlar var. Onlardan biri de sevgili Çetin Çevik kardeşim. Onun 10 yıllık emeği sayesinde Alanya, ülkemizin sanat dünyasında önde gelen, saygın kentlerinden biri haline geldi. Böyle bir emeğin karşılığında burada gerçekten muazzam bir seyirci oluşmuş. Alanya’ya gelmek ve bu nitelikli insanlarla bir arada olmak çok güzel."
"Alanyalılar, Şehrinizin Sesine Sahip Çıkın"
Açıklamalarının sonunda yerel medyanın gücüne ve önemine de dikkat çeken Sunay Akın, yerel basının desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı:
"Bir ülkenin yerel basını çok ama çok önemlidir. Gazeteleriyle, televizyonlarıyla, radyolarıyla yerel medya o şehrin can damarıdır. Alanyalılar, lütfen Alanya’nın yerel basınına sahip çıkın."