Mil-Diyanet'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Reis kızar dediler ama..

 Alanya Haber giriş: 20 Mart 2021, Cumartesi 21:38, Güncelleme:
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Mil-Diyanet'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Reis kızar dediler ama..
Abone ol

Mil-Diyanet Alanya İlçe Başkanı Atila Asil İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Asil, "Reis kızar, hükumet kızar" dediler ama biz yılmadık, bulduğumuz her fırsatta ve her platformda cesurca "İstanbul sözleşmesi iptal edilene kadar mücadele edeceğiz" dedik ve elhamdülillah haklılığımız tescillendi., ifadelerini kullandı

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet) Alanya İlçe Başkanı Atila Asil yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Aileleri perişan eden, yuvaları dağıtan ve kadın cinayetlerini durdurmak yerine artıran İstanbul Sözleşmesine, kurulduğumuz günden itibaren karşı çıkan en etkili sivil toplum kuruluşu olduk.

KINAYANLARIN KINAMASINDAN KORKMADIK

Her fırsatta İstanbul Sözleşmesini eleştirdik, olumsuz sonuçlarını dile getirdik. Ama bu konuda rakip sendikalarımız bile bizi çok eleştirdiler; "Yapmayın, etmeyin! Korkmuyor musunuz?" dediler. Yıldırmaya kalktılar, "Reis kızar, hükumet kızar" dediler ama biz yılmadık, bulduğumuz her fırsatta ve her platformda cesurca "İstanbul sözleşmesi iptal edilene kadar mücadele edeceğiz" dedik ve elhamdülillah haklılığımız tescillendi.

Çünkü biz kınayanların kınamasından korkmadık. Çünkü kuruluş misyonumuzda; “Yanlışı kim yaparsa yapsın, söylemek” vardı, söyledik de.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İstanbul Sözleşmesini destekleyen 6284. maddeyi mecliste kabul edenleri de eleştirdik.  Bizim derdimiz, kim yaparsa yapsın, yanlış yapanları uyarmaktı, derdimiz üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Demek ki oluyormuş, mücadelemiz sonuç verdi ve İstanbul Sözleşmesi bir daha gündeme gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gömüldü.

İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi için mücadele eden tüm sivil toplum kuruluşlarına, mücadelemizi haklı bularak, özellikle feshedilmesi kararını veren sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

YETERLİ BULMUYORUZ

Bu sözleşmenin feshi için teşekkür ediyoruz ama bunu yeterli bulmuyoruz.  Ahlaksız Televizyon dizi ve filmleri, LGBTİ dernek faaliyetleri, milletimize umut olarak empoze edilen kumar ve şans oyunları için de bir önlem alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Sözde muhafazakâr TV kanallarının aile yapımızı daha fazla yıpratmaması için RTÜK’ü göreve çağırıyor, içinde Diyanet’in de bulunduğu RTÜK Ahlâk Denetim Kurulu’nun kurulmasını Mil-Diyanet Sen olarak talep ediyoruz.

Sözleşmenin iptali; İnancın, azmin, gayretin, cesaretin ve "Önce Ahlâk ve Maneviyat" bayrağı ile hareket etmenin sonucudur.

Mil-Diyanet Sen olarak ülkemizde yaşanan manevi tahribata "DUR!" demek için mücadelemize devam edeceğiz