Hachiko hakkında kulaktan kulağa yayılan söylenti: Onun ruhu geri geldi!
2 23

Hachiko'nun son yıllarınad çekilen bir diğer fotoğrafı

Hachiko hakkında kulaktan kulağa yayılan söylenti: Onun ruhu geri geldi!

'Ölümsüz sevginin simgesi' denince ilk akla gelen tartışmasız Hachiko'dur.. Yaklaşık 10 yıl boyunca Shibuya Tren İstasyonu'nda sahibinin geri dönmesini bekleyen, insanlara büyük bir 'sevgi ve sadakat' dersi veren bu efsane köpek hepimizin malumu. Çoğu kimse, Hachiko'nun sahibi olan Prefosör Doktor Hidesabura Ueno'nun geri geleceği düşüncesiyle  tren istasyonunda beklediği düşüncesine sahiptir. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. Hachiko, Prof. Ueno'nun asla geri gelmeyeceğini çok iyi biliyordu. Biliyordu ve buna rağmen orada beklemişti...

KENDİ DİLİYLE 'GİTME' DEMİŞTİ

Prof. Ueno ile Hachiko'nun son kez vedalaştığı o sabah, okula gitmesine engel olmak için, ırkı ve karakteristik özelliği gereği oynamadığı oyunları dahi oynamış, profesörün dikkatini çekmeye çalışmıştı.. Hachiko, ömrünün son anına kadar en zor koşullarda sahibine olan bağlılığını, sevgisini göstermiş, heykelininin dikilmesine vesile olan o müthiç sadakat ve sevgi dersini insanlığa vermişti.

HACHİKO'NUN RUHU BU KEDİDE

Yabancı ve yerel Japon basında yer alan 'Haciko'nun ruhu bu kedide yaşıyor' söylentileri..  

Olayın yaşandığı Shibuya Tren İstasyonu sakinlerinin son yıllarda dikkatini çeken bu kedi olayında ise, yaklaşık 3 yıldır istasyonda yer alan Hachiko'nun heykeli altında yaşamaya başlayan bir kedi, tıpkı Hachiko'nun sahibini beklediği gibi beklemeye başladı. Kedinin duruşu, yüz şekli, mimikleri, davranışları ve hatta, onu yakından inceleyenlere göre gözleri bile Hachiko ile neredeyse tıpatıp aynı.. Bu dikkat çeken olayın ardından heykelin bulunduğu alan insan akınına uğramaya başladı.  İşte o kedi ve insanı hem heyecanlandıran, hem de duygulandıran o görüntüler..