Erdoğan restoran, lokanta ve kafelere kapıyı kapattı

 Alanya Haber giriş: 01 Şubat 2021, Pazartesi 20:38., Güncelleme:
Erdoğan restoran, lokanta ve kafelere kapıyı kapattı
Abone ol

Son dakika... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin 1 mart itibarıyla başlayacağını belirten Erdoğan ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren ve aylardır kapalı olan esnafa yönelik, 'vakaların belirli sayıların altına düşmesi ile esnaflara yönelik kısıtlamaların kalkması yönündeki takvimi de başlatmayı hedefliyoruz' dedi. Erdoğan'ın açıklaması 'restoran, lokanta ve kafe işletmelerinin mart nisan aylarına kadar kapalı kalacağı' şeklinde yorumladı.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin köy okullarında 15 Şubat'ta başlatılacağını kararlaştırdıklarını söyledi. Erdoğan 8 ve 12. sınıfların ise 1 Mart'ta başlayacağını belirttti..

ESNAFA MART-NİSAN AYINI İŞARET ETTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimde alınan kararların ardından ekonomik olarak zor günler geçiren esnafın normalleşme tarihi olarak mart nisan aylarını işaret etti. Erdoğan açıklamasında "Yine vakaların belirli sayıların altına düşmesi ile esnaflara yönelik kısıtlamaların kalkması yönündeki takvimi de başlatmayı hedefliyoruz" dedi.
 

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI: VAKTİ GELMİŞTİR

Toplantı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, tüm partilere yeni Anayasa çağrısı yaparak, “Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir. Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz. Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni Anayasa konusunda görüş birliğine vardık.”