Çakır: 'Hodri meydan' çağrısı yaptık. Neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz?

 Alanya Haber giriş: 28 Mart 2019, Perşembe 20:01, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Çakır: 'Hodri meydan' çağrısı yaptık. Neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz?
Abone ol

Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır, seçim süreci ile ilgili açıklamalardan bulundu. Rakiplerine İkinci kez 'Projelerimizi canlı yayında halkın önünde ortaya koyalım' çağrısı yaparak halkın önüne çıkma davetini yenileyen Çakır, Hodri meydan” çağrısı yaptık.  Bu çağrımıza neden cevap vermediniz, neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz? dedi..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

İşte Alaattin Çakır'ın basın açıklamasından satırbaşları;

Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır bugün seçim ofisinde basın açıklaması düzenledi.Çakır açıklamasında “Öncelikle  31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinin, Alanya’mız için çok çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Bu seçim; 4 partinin ortaya koyduğu 2 bloklu ittifak projelerine karşı, Alanya’mızın tercihlerinde kendi hür iradesini ortaya koyacağı sürprizlere açık bir seçim olacaktır.

Çakır: 'Hodri meydan' çağrısı yaptık. Neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz?
Çakır: 'Hodri meydan' çağrısı yaptık. Neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz?

Alanya seçmenimiz, adayların arkasındaki partilerin sayısına, tırlara, otobüslere, ilan panolarına, binalara asılmış bina boyundaki afişlere, hayali projelere, şatafata ve kamu çalışanları ile bindirilmiş toplantı ve yürüyüşlere ve harcanan trilyonlara bakarak değil; 5 yıl önce verilen sözlerin tutulup tutulmadığına, Alanya’da yaşanan sorunların çözülüp çözülmediğine, vizyona, tecrübeye, ehliyete ve samimiyete bakarak oy verecektir!

Arkalarına aldıkları partilerle seçmenin oyunu “çantalarında keklik” olarak görenler, seçmenimizin “çantada keklik olmadığını”, bilinçli ve sorgulayan bir seçmen kitlemizin olduğunu çok yakında anlayacaklar ve göreceklerdir.

Biz, Alanya seçmeninin demokrasi vurgusu ve değişim arzusu ile sorumluluk aldık. Vatandaşlarımızın destek ve ilgisi ile seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak, kendi vizyonlarına güvenmeyen, demokrasiye inanmayan ve kaybedeceklerini anlayan arkadaşlar; kamuoyu önünde “temiz siyaset” edebiyatı yapıp, arka planda bize ve partimize yönelen oyları, dedikodu çarkı ile manipüle etmeye çalışmaktadırlar.

Buradan Alanya seçmenimize sesleniyorum. Biz tecrübemize, vizyonumuza güvenerek Alanya’mızı yönetmek üzere sorumluluk aldık ve aday olduk ve seçimleri kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm seçmenlerimizin oylarına talibiz. Allah’ın izni ve seçmenimizin hür iradesi ile bu seçimi biz kazanacağız. Alanya kazanacak. İnançlıyız. Güçlüyüz. Kararlıyız.

ALANYA’YI 5 YIL YÖNETENLERE SORUYORUZ:

1. Projeleri meydanda ya da televizyonda konuşmak için size “Hodri meydan” çağrısı yaptık.  Bu çağrımıza neden cevap vermediniz, neden korkuyor ve kimden kaçıyorsunuz?
Tekrar çağrıda bulunuyorum. Kaçmayın, korkmayın, lütfen gelin vatandaşın karşısında projelerimizi tartışalım. Zor ve bilmediğiniz yerden sormayacağım. 2014 yılında seçim beyannamenizde Alanya’mıza verdiğiniz proje sözlerinizi ve yeni verdiğiniz sözlerinizin teknik ve altyapısını soracağım.

2. Belediyemizin toplam borcu nedir ve belediyemiz gayrimenkul ve hesaplarında haciz var mıdır?
3. Kamuoyunda Demaş eğlence Merkezi olarak bilinen Saray Mahallesi 29 ada 41, 49 ve 50 nolu parsellerin (toplam 16 dönümlük arsa); 1/25.000 ölçekli planlarda Sosyal ve Kültürel Alan iken, Alanya Belediye meclisinin Şubat 2019 toplantısında aldığı kararla 1/1.000 ölçekli planlarda değişiklik yaparak, bu alanı turizm ve ticaret alanına dönüştürmüştü. Yine Antalya Büyükşehir Belediye meclisi, Mart 2019 meclis toplantısında ilgili karar teklifini gündeme alarak, 1/25.000 ölçekli planda plan değişikliğini onaylamış ve 21.03.2019 tarihinde planlar askıya çıkmıştır. Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyelerinin yaptığı plan tadilatları, imar yasasına aykırıdır.   Yine Alanya Belediyesi’nin aldığı karar hem imar yasasına hem de belediye yasasına aykırı olup, suç teşkil etmektedir. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin usulsüz olarak onayladığı karara itiraz edeceğiz. Bu konuda, Alanya Kent Konseyini, Alanya Mimarlar Odası Temsilciliğini ve diğer meslek odalarını göreve davet ediyorum. Yapılan iş; hem yasalara hem de kamu menfaatlerine aykırıdır. İlerleyen zamanlarda; yapılan bu işlerin niçin planlandığını tüm Alanya olarak göreceğiz.” İfadelerine yer verdi .