TÜYEMDER'den uyarı: Döviz bozan yandı

Yetkisiz döviz alım-satımına karşı TÜYEMDER’den sert uyarı. Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrası döviz bozan kuyumcular için yaptırımlar gündemde.

© Alanya Gazetesi

Türkiye genelinde yetkisiz döviz alım-satım faaliyetlerine yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığı bildirildi. Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği (TÜYEMDER), yürütülen çalışmaların özellikle döviz işlemi gerçekleştiren kuyumcuları kapsadığını kamuoyuna açıkladı.

Dernek tarafından yapılan bilgilendirmede, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından döviz kuru ve kur uygulamaları üzerinden işlem yaptığı belirlenen kuyumculara ilişkin somut delillere dayalı listelerin hazırlandığı belirtildi. Hazırlanan listelerin, resmi işlem başlatılması amacıyla Bakanlığa sunulacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, yapılan uyarıların önemine dikkat çekerek denetimlerin odağında kuyumcuların bulunduğunu söyledi. Kırbaş, yetkisiz döviz işlemlerinin sektörde haksız rekabet oluşturduğunu ve finansal düzen açısından risk teşkil ettiğini dile getirdi.

Yetkililer ise yapılan uyarılara rağmen faaliyetlerine devam eden işletmelerin ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. Bu kapsamda yüksek miktarda para cezaları ve iş yeri kapatma uygulamalarının gündeme gelebileceği kaydedildi. Denetimlerin önümüzdeki süreçte ülke genelinde daha da yoğunlaştırılarak sürdürüleceği bildirildi.

Alanya Belediyesi’nde gündem: Hayvan hakları
Emekli Tuğgeneral ve Tarihçi Naim Babüroğlu Alanya’da Vatandaşlarla Buluşacak
Alanya’da 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybedenler Anıldı
Alanya Kadınları Yardımlaşma Derneği’nden anlamlı etkinlik
Servet Ünlü'den ilk görüntü geldi
Depremin Yıldönümünde Alanya’dan Sert Mesaj: Hafızamız Taze, Hesap Soracağız
Vatandaş isyanda: Bu fiyatlar ne: Bu hiç normal değil yani
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi