Türk Kadınlar Birliği Başkanı Karadayı'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Türk Kadınlar Birliği Alanya İlçe Başkanı Hülya Karadayı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli İradeyi yok sayarak İstanbul Sözleşmesi'ni bir imzayla feshetmesine sert sözlerle tepki gösterdi. Karadayı açıklamasında " Adı #İstanbulSözleşmesi, İmzalandığı yer: İstanbul, İmzalamak için ülkeleri davet eden: Türkiye, Kabul eden: 45 ülke. İmzasını çeken tek ülke: TÜRKİYE... Saatler 100 yıl geriye alındı, şeriatın takunya sesleri duyulmaya başladı" dedi...

© Alanya Gazetesi

Türk Kadınlar Birliği Alanya Şube Başkanı Hülya Karadayı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'den tüm partilerin ortak imzasıyla onaylanan uluslararası bir sözleşmeyi (İstanbul Sözleşmesi), Milli İradeyi yok sayarak millete karşı bir imzayla feshetmesine sert sözlerle tepki gösterdi.

Karadayı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımında "Saatler 100 yıl geriye alındı, şeriatın takunya sesleri duyulmaya başladı" dedi.

"ACABA ARABİSTAN'DA MI YAŞIYORUZ"

Karadayı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

- Adı #İstanbulSözleşmesi, İmzalandığı yer: İstanbul
İmzalamak için ülkeleri davet eden: Türkiye
Kabul eden: 45 ülke.
İmzasını çeken tek ülke: TÜRKİYE
Bu ülkede kadın olmak her geçen gün daha da zor. Böylesi bir dönemde bir gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması sadece kadınlar için değil tüm toplum için endişe vericidir.

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Karadayı'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

İnsanlar pandemiyle.... Ekonomik sıkıntıyla.... İcralarla.... Hızla artış gösteren kanser hastalıklarıyla....Eğitimdeki çıkmazlarla....Yokluklarla....Yoksullukla...  Çaresizlik karşısında cana kıymalarla uğraşırken.... Hergün bizi biz eden, bir kare taşını kaybediyoruz.....Olmaz dediklerimiz oluyor.... Andımız kaldırıldı.  Madalyalardan Atatürk kabartmaları kaldırıldı.... Resmi kurumlardan TC kaldırıldı.... Biz üç maymunu oynarken.... İstanbul sözleşmesi kaldırıldı.... Şaşırdık mı hayır.... Şöyle İstanbul''un bir çevresini gezin...  Acaba Arabistan da mı yaşıyorum diyeceksiniz.... Yazık..!"

- Hiç bir dönem bu kadar kaygı verici, bu kadar karanlık, bu kadar gelecek korkusu yüklü olmamıştı...

 

Artan nüfus, haciz ve kiracı/mülk sahibi uyuşmazlığı: Alanya'ya 5 yeni mahkeme daha
Alanya Belediyesi'nin araçlarına 'tamir borcundan' dolayı el konulduğu ortaya çıktı
GZP Corendon’un ilk Brüksel uçuşunu karşıladı
AKP İlçe Teşkilatı Alanya Yeni Devlet Hastanesi inşaatını gezdi
Son dakika: Depremzede kadın Alanya'da kazada hayatını kaybetti
Alanya'da 6. Kattan Atlayan adam hayatını kaybetti.
Alanya Belediyesi'nde değişim rüzgarı esmeye başladı: İşte o liste
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi