Sahte Altın Olayında Yeni gelişme: Kuyumcu değil, Tescilli Bir Dolandırıcı

Önceki gece bir turistin ihbarı üzerine harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde hizmet veren Emre Kuyumculuk ve Emir Kuyumculuk adında iki işyerine sahte altın baskını yaptı. Operasyonda 20 kilo civarında sahte altın ele geçirildi. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan işyeri sahibi Medet Tiker'in benzer bir suçtan hüküm giyen 'tescilli bir dolandırıcı' olduğu ortaya çıktı. ALTSO Başkanı Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve SKAL Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı 'Sahtekar kuyumcuya' tepki gösterdiler.

© Alanya Gazetesi

Alanya'da ortaya çıkan 'sahte altın' olayında yeni bilgiler geldi.. Operasyon esnasında Alanya Kuyumcular Odası'ndan çağrılan bilirkişileri bile şaşkına uğratan sahte altın satışı yapılan Emir ve Emre Kuyumculuk adında iki işyerinin sahibi Medet Tiker isimli şahsın daha önce bezer bir suçla yargılandığı ve hüküm giydiği ortaya çıktı.

Alanya Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, konuya ilişkin Yeni Alanya’ya yaptığı özel açıklamada, “Bu kişi esnaf değil, tescilli dolandırıcı” derken, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir ise, “Savunulacak bir tarafı yok, en ağır ceza verilmeli. Ha adam öldürmüş, ha turizmi öldürmüş aynı şey” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin

ŞAHİN: 'BİR KİŞİNİN 150 ESNAFA ZARAR VERME HAKKI YOK'
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, sahte altın olayının diğer esnafları da etkileyebileceğini söylerken, "Bizim için Alanya’mızın menfaatleri önemli. Alanya’mıza ve ekonomimize kim zarar veriyor, helal kazancıyla evine ekmek götürmek isteyen diğer esnaflarımızı zan altında bırakıp onların ekmeğine darbe vuruyorsa biz gerekeni yaparız. Bir kişinin 150 esnafımıza zarar verme hakkı yok. Ayrıca Alanya’mıza gelen misafirlerimizin kandırılmasına da asla müsade edemeyiz. Biz gerekeni yaptık. Konuyu adli mercilerimize havale ettik" dedi. 

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir,

DEMİR: ‘TURİZME DARBEDİR. EN AĞIR CEZA VERİLMELİ. HA ADAM ÖLDÜRMÜŞ HA TURİZMİ’
Danimarkalı bir aileye sahte altın satılmasıyla ilgili konuşan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Bu tür olayları hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Sadece kuyumcuların değil, hiçbir esnafın bu şekilde sahtekarlığa başvurmaması lazım. Çünkü turistin seneye de Alanya’yı tercih etmesi için Alanya’dan memnun ayrılması lazım, kazıklanmaması, fahiş fiyat uygulanmaması, dolandırılmaması lazım. İmitasyon malları turist sahte olduğunu bile bile alıyor zaten. Ama altın şaka götürmez bir konu, çok pahalı bir maden, turist bu dolandırıcılığın farkına vardığı anda yüzlerce turistin buraya gelmemesine neden olur. Bu tür olaylar turizme darbedir, en ağır ceza verilmelidir. Bu kişi ve diğerleri bir daha böyle bir şeye kalkışmaya cesaret edememelidir. Dolandırıcılık yapanın hiçbir zaman yanında durmayız, her zaman karşısındayız. Bu olay bütün kuyumcuları zan altında bırakır ve ekmeklerine zehir sürmüş olur. Güvenilirliği sarstı. Biz bunu asla savunamayız, ha adam öldürmüş ha turizmi öldürmüş, hiçbir farkı yok gözümüzde” dedi.
 

Alanya Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu

ÇAVUŞOĞLU: ‘BU KİŞİNİN İŞİ SAHTEKARLIK, DOLANDIRICILIK...’
Alanya Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, sahte altın satmaya çalışan esnafa yönelik tepkisini belirtirken, “Söz konusu kişi zaten dolandırıcılık konusunda tescilli, kendisini ben de daha önce uyardım, yaptığı tek şey üçkağıtçılık, sahtecilik. Bu ilk olayı değil, birkaç yıldır sürdürdüğü bir durum, savcılıkta da daha öncesinde dosyası var. Öncesinde yine bir turiste, 18 ayar üç adet altın zincir yapacağını söyleyip, ardından sahte altın vererek dolandırdığı biliniyor. Bu kişinin işi kuyumculuk değil, sahtecilik, dolandırıcılık, özellikle de turistlere sahte altın satma konusunda tescilli biri. Alanya genelinde kuyumcularımızda bir sorun yok, bu adam özelinde münferit bir olay. Biz zaten sürekli uyarılarımızı da yapıyoruz, güvenilir olmayan toptancılardan alım yapmayın diyoruz, emin olmadığınız kuyumculardan altın almayın diyoruz. Sayın Başsavcımız da bu kişinin daha önce de vukuatları olduğunu biliyor. Zamanında biz kendisinden şikayetçi olduk, dükkanı kapatıldı ama sonrasında başka bir isimle bu işe devam ettiğini öğrendik. Kuyumculuk bu adamın tamamen paravanı dolandırıcılık için. Bu işlerden tamamen men edilmesi lazım. Turizmimizi de bu durum tabii ki kötü etkiliyor, daha önceki dolandırıcılık olayında da basın yoluyla ifşa oldu bu kişi” dedi.
 

SKAL Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı

NEDANLI: ‘İÇİMİZDEN ÇIKAN BÖYLE İNSANLAR HEPİMİZİN AYAĞIMIZA SIKIYOR..’
SKAL Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı, bir kişinin yaptığı bir sahteciliğin tüm Alanya’yı etkileyebileceğini söylerken, ahlaklı ve ilkeli çalışmayı savundu. Nedanlı, “Dünyanın neresinde doğru olmayan bir iş bir sektöre olumlu etki yapar ki? Tabii ki turizmi olumsuz etkileyecektir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da kontrol ve denetim şart. Sahtekarlık söz dinlemez, önü alınmazsa devam edecektir. Böyle bir dolandırıcılık değil turiste, hiç kimseye yapılmaması lazım. Kimse haksız yere bir diğerinin parasına göz dikmemeli, mesleğini kötüye kullanmamalı, güveni suistimal etmemeli. Bireyler toplumu, toplumlar ülkeyi, ülkeler de dünyayı yaratır. Bu kadar basit bir denklem var. Biz neysek, toplum da odur, kötü iyiye her zaman zarar verir. Bir kuyumcunun işlediği bu suç tüm kuyumcuları zan altında bırakır. Böyle olaylar turizmi etkiler, insan ilişkilerini etkiler, her şeyi etkiler. Artık çocuklarımızı bile sokaklara rahatça salamıyoruz güvenin sarsılmasından dolayı. Ahlaklı, ilkeli ve dürüst esnaf olmaktan caymamalıyız, ilkeli, dürüst, ahlaklı olmak sonunda mutlaka kazandırır. Dilediğiniz kadar reklam yapın, bütçe ayırın, böyle bir olay yaşanır ve tüm emekler boşa gider. İçimizden çıkan böyle insanlar hepimizin ayağına sıkıyor” şeklinde konuştu.

Sahte Altın Olayında Yeni gelişme: Kuyumcu değil, Tescilli Bir Dolandırıcı
Son dakika: CHP'den Taksim kararı
'Milliyet Farkı' skandalında özür geldi. Bakanlık harekete geçti
Saim Kanlı emekliliğini istedi
Alanya bugün çocuk oldu, Baharın tüm renkleriyle coştu
Alanya'yı yasa boğan haber: Liseli Emirhan kansere yenildi
6. Alanya Çocuk Festivali SMA hastası Arya bebek için umut olacak
Sırra Kadem Basmıştı: Şahin Tayland'da ortaya çıktı
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi