İngiltere'de tarih yazan Alanyalı Toprak: Yarın daha iyisini istiyoruz

Uluslararası arenada aldığı başarılarla adını motosiklet sporlarına altın harflerle yazdıran Alanyalı Toprak Razgatlıoğlu, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası´nın beşinci durağı olan İngiltere´de de tarihe geçmeyi başardı. Donington Park´taki hafta sonunun ikinci yarışına ilk sıradan başlayan Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu Toprak Razgatlıoğlu yarış boyunca teker tekere mücadele ettiği Jonathan Re'e karşı olağanüstü savunmalar yaparak zaferini ilan etti.

© Alanya Gazetesi

Donington Park´taki ilk yarışta elde ettiği birincilikle sezonun ilk zaferini kazanan Toprak Razgatlıoğlu superpole yarışını kazanarak birinci sırayı elde etti.

İyi bir start alarak yerini korumayı başaran son dünya şampiyonu Toprak ile 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Jonathan Rea arasında yarış boyunca heyecan dolu bir mücadele yaşandı. Rea birkaç kere liderliği kısa süreliğine alsa da olağanüstü savunmalar yapan Toprak konumunu korumayı başardı.

İngiltere'de tarih yazan Alanyalı Toprak: Yarın daha iyisini istiyoruz

'YARIN DAHA İYİSİNİ İSTİYORUZ'

Toprak Razgatlıoğlu, zaferini Ay-Yıldızlı bayrakla kutladı. Yarışın ardından duygularını paylaşan Toprak, “Bugün gerçekten çok mutluyum. Takımım sayesinde oldu, 2 gündür büyük bir emek veriyorlar. Geçen yılki gibi hissediyorum. İlk galibiyet için çok mutluyum. Bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Yarın daha iyisini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiltere'de tarih yazan Alanyalı Toprak: Yarın daha iyisini istiyoruz

Yarışın sonuna doğru rakipleriyle arasındaki farkı açan Razgatlıoğlu damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Elde ettiği birincilikle İngiltere´de üçte üç yapan Toprak Razgatlıoğlu bunu başaran üçüncü isim olarak Superbike tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Şampiyona lideri Bautista yarışı ikinci bitirirken, Rea üçüncü sırada yer aldı. Bu sezon 1 numaralı motosikletle yarışan Toprak Razgatlıoğlu, 29-31 Temmuz tarihlerinde Çek Cumhuriyeti´nde yeniden piste çıkacak.

Artan nüfus, haciz ve kiracı/mülk sahibi uyuşmazlığı: Alanya'ya 5 yeni mahkeme daha
Alanya Belediyesi'nin araçlarına 'tamir borcundan' dolayı el konulduğu ortaya çıktı
GZP Corendon’un ilk Brüksel uçuşunu karşıladı
AKP İlçe Teşkilatı Alanya Yeni Devlet Hastanesi inşaatını gezdi
Son dakika: Depremzede kadın Alanya'da kazada hayatını kaybetti
Alanya'da 6. Kattan Atlayan adam hayatını kaybetti.
Alanya Belediyesi'nde değişim rüzgarı esmeye başladı: İşte o liste
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi