Bunun HESabını Doğa, turizm, Alanya ve geleceğimiz öder!

Dim Alacami Mahallesi’ne, 7 yıl aradan sonra ikinci bir HES (Hidroelektrik Santral) yapılacağı ilan edildi. Doğa talanının ortaya çıkmasının ardından kent genelinden tepki yağdı. Sosyal medyadan 'Bunun HES'abını doğamız, turizm, Alanya ve geleceğimiz öder' paylaşımları yapılırken, konuyla alakalı Dim Alacami muhtarı Kerim Teker 'bir oldu bitti ile karşı karşıya olduklarını, bütün köylülerle birlikte bu HES projesinin durdurulması için mücadele edeceklerini ve yasal haklarını arayacaklarını belirtti.. Aytemiz Akaryakıt Dolum Tesisi'ne karşı tek yürek olan Alanya, HES talanına karşı yine tek yumruk oldu..

© Alanya Gazetesi

Turizm cenneti Alanya HES projesi tehlikesiyle karşı karşıya.. Dim Alanya Alacami Köyü'nde orman arazileri üzerine yapılacak olan ve yüzbinlerce ağacın kesileceği İleri Regülatörü ve HES projesine tepki yapıyor. Birçok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve vatandaş sosyal medya hesaplarından HES'e karşı paylaşımlarda bulunuyor.

Bunun HESabını Doğa, turizm, Alanya ve geleceğimiz öder!

Yapılan paylaşımlarda 'Geleceğimiz için HES'e hayır', 'Yaşamak istiyoruz', 'Doğama dokunma', 'Bunun HESabını Doğa, turizm, Alanya ve gelecek nesillerimiz öder!' yorumlar öne çıktı.

Dim Alacami muhtarı Kerim Teker ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'HES projesine karşı tüm köy halkıyla el ele vererek direneceğiz' diyen muhtar Teker, "bir oldu bitti ile karşı karşıya olduklarını, bütün köylülerle birlikte bu HES projesinin durdurulması için mücadele edeceklerini ve yasal haklarınımızı arayacağız. ifadelerine yer verdi.

Zaten oldu bittiye getirilen ve bir tane HES projesinden dolayı mağdur olduklarını ifsde eden Teker "Yeni yapılacak olan projenin gerçekleştiği takdirde ise doğal hayatın ve yaban hayatın oldukça etkileneceğini ve zarar görecek" dedi.

Son dakika: CHP'den Taksim kararı
'Milliyet Farkı' skandalında özür geldi. Bakanlık harekete geçti
Saim Kanlı emekliliğini istedi
Alanya bugün çocuk oldu, Baharın tüm renkleriyle coştu
Alanya'yı yasa boğan haber: Liseli Emirhan kansere yenildi
6. Alanya Çocuk Festivali SMA hastası Arya bebek için umut olacak
Sırra Kadem Basmıştı: Şahin Tayland'da ortaya çıktı
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi