Başkan Özçelik: Çevreyi Kirletenlere Taviz Yok

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde bir otelin budama ve moloz atıklarını çevreye gelişigüzel döktüğünün tespit edilmesi üzerine Alanya Belediyesi ekipleri derhal harekete geçti. Çevre ve halk sağlığını tehdit eden atıklar kısa sürede temizlenirken, sorumlu işletme hakkında cezai süreç başlatıldı.

© Alanya Gazetesi

Belediyeye ulaşan ihbarlar doğrultusunda yapılan incelemelerde, Mahmutlar’da faaliyet gösteren bir otelin, budama ve inşaat atıklarını otel bitişiğindeki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından bölgeye yönlendirilen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğine neden olan atıkları kısa sürede kaldırarak alanı temizledi.

Başkan Özçelik: Çevreyi Kirletenlere Taviz Yok

Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde gerekli incelemeleri yaparak, çevreyi kirletme ve toplum sağlığını tehlikeye atma gerekçesiyle ilgili işletme hakkında tutanak düzenledi. Çevre kirliliğine neden olan otel hakkında cezai işlem uygulanması amacıyla hazırlanan dosya, belediye encümenine sevk edildi.

Başkan Özçelik: Çevreyi Kirletenlere Taviz Yok

ÖZÇELİK: DOĞANIN KİRLETİLMESİ KABUL EDİLEMEZ: Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çevreye zarar veren hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Başkan Özçelik, “Alanya’mızın doğasını, yaşam alanlarını ve halk sağlığını tehdit eden hiçbir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir. Çevreyi kirleten kişi ya da işletmeler kim olursa olsun, gerekli yasal ve cezai işlemler kararlılıkla uygulanmaktadır. Kentimizin doğal güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı bir Alanya bırakmak en temel sorumluluklarımızdan biridir. Bu doğrultuda ekiplerimiz sahadaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çevreye zarar verenlere asla müsamaha gösterilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Özçelik: Çevreyi Kirletenlere Taviz Yok

Başkan Özçelik: Çevreyi Kirletenlere Taviz Yok
CHP’den TRT Antalya Önünde Eylem: TRT Tek Bir Kişinin Değil, 86 Milyonundur
Kaymakam Öztürk’ten Yürek Burkan Ziyaret: Acılı Akgün Ailesini Yalnız Bırakmadı
Alanya'da 'Seri Gasp' Operasyonu: Mahmutlar'a 4 Rus Gaspçı Yakalandı
Alanya Pazarcılar Odası’nda Hüseyin Gök Güven Tazeledi
TÜVTÜRK istasyonunda darp edilerek şehit olan polis için EMŞAV Alanya’dan siyah çelenkli tepki
Alanya 2025 Nüfus Verilerinde Çarpıcı Artış
Geleneksel Ramazan Akşamları İçin Geri Sayım Başladı
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi