Antalya’da Orman Yangınlarını Önleme Projesi Tanıtıldı

Antalya’da orman yangınlarıyla mücadelede önleyici adımların güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Orman Yangınlarını Önleme Projesi” kamuoyuna tanıtıldı. Antalya Valiliği ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje için düzenlenen tanıtım toplantısı, Orman Bölge Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

© Alanya Gazetesi

Toplantıya Hulusi Şahin başta olmak üzere Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi Arat ve Salih Yüce, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nü temsilen Sabit Akın Zaimoğlu, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Komutanı Ahmet Kavukçu ile ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Antalya’da Orman Yangınlarını Önleme Projesi Tanıtıldı

Programın açılış konuşmasını yapan Kemal Kayıran, 2025 yılı içerisinde bölgede toplam 200 orman yangınının meydana geldiğini belirtti. Kayıran, bu yangınlardan Alanya’da 2, Gazipaşa’da ise 1 yangının orta büyüklükte olduğunu ifade ederek diğer yangınların ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındığını söyledi.

Antalya’da Orman Yangınlarını Önleme Projesi Tanıtıldı

Yangınlarla mücadelede asıl hedeflerinin müdahale değil önleme olduğunu vurgulayan Kayıran, “Bizim için en önemli konu yangın çıktıktan sonra söndürmek değil, yangının hiç çıkmaması için gerekli tedbirleri almaktır” dedi.

Antalya’da Orman Yangınlarını Önleme Projesi Tanıtıldı

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin ise Antalya’nın geniş ve zengin orman varlığına dikkat çekerek, önleyici çalışmaların önemine vurgu yaptı. Şahin, yangınlarla mücadelede en etkili ve maliyetsiz yöntemin yangın çıkmadan önce alınan tedbirler ve toplumun bilinçlendirilmesi olduğunu belirterek, tüm kurumların kendi sorumluluk alanlarında aktif rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı, emekli Orman Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan tarafından projenin kapsamı ve uygulanacak çalışmalar hakkında yapılan sunumla devam etti.

Programın sonunda Vali Hulusi Şahin, basın mensuplarına proje hakkında detaylı bilgiler vererek Antalya’nın ormanlarını korumak için yürütülecek çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

Gazipaşa ve Selinus Mirası Nijerya’da Görücüye Çıktı
Aslan İngiliz Devini RAMS Park’a Gömdü: Liverpool’a Geçit Yok!
Alanya da sallandı: Manavgat'ta 4.2 Büyüklüğünde Bir Deprem Meydana Geldi
Orta Doğu’da 11. Gün: İran'dan Trump tehdit: Dikkat et elenirsin!
ALKÜ'de Anlamlı Buluşma: Kadın Güçlenirse Toplum Yükselir ?
Gazipaşa'da VOR tepkisi dinmiyor: CHP'li Vekil Kaya Halkla Buluştu
Alanya’da Azakoğlu ailesinin acı günü
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi