Alanya'da yurtta cinsel istismar: 83 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Alanya'da kaldıkları özel erkek öğrenci yurdunda 14 öğrenciye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 21 yaşındaki din eğitmeni G.R.U. hakkındaki davada karar çıktı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, cep telefonu görüntülerinin de delil olarak sunulduğu davada, tutuklu sanığı 83 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum etti.

© Alanya Gazetesi

2023 yılında Alanya'da Sugözü Mahallesi'ndeki özel bir yurtta din eğitmenliği yapan G.R.U.'nun, birden fazla öğrenciye farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu ihbarı üzerine soruşturma başlatılmıştı. Hazırlanan iddianamede savcılık, sanık için "nitelikli cinsel istismar", "sarkıntılık", "cinsel taciz" ve "müstehcen içerik gösterme" gibi bir dizi suçtan 109 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

İddianamede ifadelerine yer verilen mağdur öğrenciler, G.R.U.'nun kendilerine cinsel içerikli söylemlerde bulunduğunu, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını anlattı. Sanık G.R.U. ise mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, çocuklarla yalnızca "şakalaştığını" öne sürmüştü. Ancak dava dosyasına giren ve bir öğrenci tarafından gizlice çekilen cep telefonu videosu, sanığın çocuklara bağırdığı ve fiziksel şiddet uyguladığı anları gözler önüne serdi.

AVUKATLAR KARARA İTİRAZ EDECEK
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında son sözü sorulan sanık G.R.U., beraatını istedi. Mahkeme heyeti, sunulan deliller ve tanık ifadeleri ışığında sanığı suçlu bularak toplamda 83 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan mağdur avukatlarından Mehmet Sutay Seydioğulları, mahkemenin suçu somut delillerle sabit gördüğünü belirtti. Verilen cezanın işlenen suçlar karşısında daha da yüksek olması gerektiğini savunan Seydioğulları, "Bu konuda gerekli itirazları yapacağız ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız," diyerek kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Antalya’da Üniversiteyi Yasa Boğan Kaza: Deniz Atasoy Yaşamını Yitirdi
? Orta Doğu’da 14. Gün: Tahran’da Miting Alanı Vuruldu, ABD Uçağı Düştü!
Alanya Belediyesi’nde Personel İftarı Düzenlendi
Alanya Siyaseti Yasta: Alper Arıkan için taziye ve başsağlığı mesajı yağdı
Alanya’da Kahreden Kaza: Üniversiteli Mehdi Akdağ Hayatını Kaybetti
Antalya Büyükşehir'de 'Böcek' Dönemi İzleri Siliniyor
Alanya'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü genç hayatını kaybetti
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi