Alanya'da Süleymanlı Cemaati Muamması

Alanya'da İYİ Parti Adayı Abdullah Sönmez'i desteklemelerine kesin gözüyle bakılan Süleymanlı Cemaati, seçim süreci boyunca ve 31 Mart gecesinin sabah saatlerine kadar seçimde hangi adaya destek vereceğini sır gibi sakladı. Her seçimde, belirlediği bir adaya açık desteğini veren cemaat, bu seçimde iddiaya göre sabah namazı sonrası cemaat üyelerine 'hür irade' telkininde bulundu.. Peki 'hür irade' cemaat üyeleri için ne anlama geliyor!..

© Alanya Gazetesi

Alanya'da Süleymanlı Cemaati kime oy verdi?

Antalya'da, CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı Adayı Muhittin Böcek'e destek verdiği değerlendiriilen cemaat Alanya'da ise, seçime dakikalar kalaya kadar kamuoyuna renk vermedi.

Kamuoyunda 'Sönmez'e destek verecekler' söylentilerinin yoğunlaştığı seçim günü(31 Mart) sabaha karşı cemaatin önde gelenleri iddiaya göre, cemaat mensuplarına 'hür irade' telkininde bulundu ve oylar serbest bırakıldı!

30.03.2019

Süleymancılar Cemaati'nin Alanya'da kime oy vereceği netlik kazandı

İLGİLİ HABER

CEMAAT KİME OY VERDİ?

Öte yandan her yerel seçimlerde sonuçları önemli derece etkileyen cemaate yakın isimlerin iddialarına göre 'serbest oy' (hür irade), bazı cemaat mensupları tarafından "bir önceki destek verdikleri adaya oy vemek" anlamına geliyor.!..

GZP Corendon’un ilk Brüksel uçuşunu karşıladı
AKP İlçe Teşkilatı Alanya Yeni Devlet Hastanesi inşaatını gezdi
Son dakika: Depremzede kadın Alanya'da kazada hayatını kaybetti
Alanya'da 6. Kattan Atlayan adam hayatını kaybetti.
Alanya Belediyesi'nde değişim rüzgarı esmeye başladı: İşte o liste
Son dakika: Askeri araç devrildi. Manavgat'a şehit ateşi düştü
400 metrelik uçuruma düşen Sarıkız 48 saat sonra kurtarıldı
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi